Ptáte se - odpovídáme

Sdílej
 
Své dotazy posílejte na e-mail: rady-technika@iabc.cz nebo na adresu redakce: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem TECHNICKÁ PORADNA.

Ptáte se - odpovídámeProč se mi u některých hovorů nezobrazuje, kdo volá, ani telefonní číslo? Petra Jirková, Brno Tento jev může mít dva důvody. První je ten, že volající má na svém mobilním telefonu zablokovanou identifikaci (lze tak učinit zdarma na infolince vašeho operátora). Mobilní telefon pak nezobrazí ani telefonní číslo, ani jméno volajícího. Druhý důvod bývá častější, a to když dotyčný volá z pevné sítě Českého Telecomu a je připojen na starý typ ústředny, která nepředává v digitální podobě identifikační údaje volajícího (v tomto případě jeho telefonní číslo).


Mám Alcatel 301 a chci do něj umístit logo. Neviděl jsem ještě žádnou stránku, kde se dají loga na Alcatel sehnat. Martin Jíra, Buchlov S logy pro Alcately řady 301, 501 a 701 to prozatím vypadá špatně. Teoreticky se do tohoto přístroje logo nahrát dá, ale prakticky to zatím nikdo neprovádí a ani není dostupný žádný software, který by to umožňoval. Prozatím ti s logem na Alcatel 301 nemůžeme pomoci.