Shrek

Sdílej
 
Na videokazetách a DVD

SoutěžShrekI když hlavní hrdina filmu Shrek vypadá jako ufon, je to zlobr, což je zlá odrůda obrů. Ale v tomto případě je zlobr pěkný dobrák. Ze všeho nejradši by měl od celého světa klid a spokojeně si žil ve své chaloupce u páchnoucího močálu. To mu ale dopřáno není. Obrátí se na něj pohádkové bytosti, jež jsou utiskovány zlým lordem Farquaadem. Ten má slabost jen pro jednu bytost a tou je princezna Fiona, jíž drží v zajetí obávaný drak. Farquaad, který od přírody moc velkou statečností obdařen nebyl, slíbí Shrekovi i ostatním pohádkovým bytostem svobodu, když ji zlobr osvobodí a přivede mu ji na hrad. Na cestu za drakem se Shrek vydává společně s mluvícím oslíkem, jehož rozlítaná a upovídaná povaha dokonale kontrastuje s klidným a umírněným chováním zlobra, což je zdrojem spousty komických situací. Shrek je nádherná novodobá pohádka, která na první pohled upoutá především svým zpracováním. Je totiž kompletně vytvořena dokonalou počítačovou grafikou. Brzy ale zjistíte, že to není zdaleka jediná její přednost. Film přímo srší vtipem, v některých scénách vkusně paroduje klasické pohádky i současné filmy a zároveň je opravdu moderní. Na DVD si můžete film vychutnat v původním znění, ve kterém hlavním postavám propůjčili hlas například hollywoodské hvězdy Mike Myers, Eddie Murphy a Cameron Diaz. Ani český dabing na videokazetách však rozhodně nedělá filmu ostudu. Všimnete si tu přidaných vtipů a narážek, které jsou určeny výhradně českému divákovi.

Soutěžní úkol

Zlobra si každý představuje úplně jinak. Tvůrcové Shreka nám ho představili se zelenou kůží a tykadly, jako nějakého marťana. Ve filmu Pán prstenů jsme zase viděli opravdu zlého zlobra, jehož drželi skřeti v řetězech a využívali jeho ohromnou sílu v boji proti nepřátelům. Taková nereálná postava může mít tisíce podob. Vaším úkolem v dnešní soutěži je namalovat svoji představu této pohádkové bytosti. Hodnotit se bude především originalita. Obrázky posílejte nejpozději do 15. 4. 2002 (rozhodující je datum na razítku pošty) na adresu ABC: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem SHREK.

Ceny pro vítěze

Ceny pro vítěze5 x videokazeta s filmem Shrek 3 x soundtrack z filmu Shrek 10 x tričko s motivem filmu Shrek 5 x figurka Shrek