Vstupenka do Afriky

Sdílej
 
Za chvíli začínají prázdniny a vy už máte určitě spoustu plánů. Máme pro vás ještě jeden návrh navíc. Pojďte se s námi vypravit "na cestu" do Afriky opředené mnoha mýty a dobrodružstvím. Stačí splnit soutežní úkol a vstupenka do bájné země je vaše. V této soutěži totiž vyhrává každý.

OBJEVTE NETUŠENÝ SVĚT AFRICKÉHO UMĚNÍ

Foto
Za chvíli začínají prázdniny a vy už máte určitě spoustu plánů. Máme pro vás ještě jeden návrh navíc. Pojďte se s námi vypravit "na cestu" do Afriky opředené mnoha mýty a dobrodružstvím. Stačí splnit soutěžní úkol a vstupenka do bájné země je vaše. V této soutěži totiž vyhrává každý.

SOUTĚŽNÍ ÚKOL

Navrhněte masku afrického šamana (velikost formátu A4). Fantazii se meze nekladou - můžete kreslit, malovat nebo využít jiné výtvarné techniky. Odměny čekají na všechny účastníky soutěže! Každý, kdo svou masku zašle nejpozději do 16. 8. 2002 na adresu redakce (ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3), dostane speciální vstupenku v hodnotě 100 Kč a bude moci navštívit novou stálou výstavu Afrického umění, která nemá ve světě obdoby!

HLAVNÍ CENY

Kromě vstupenek pro všechny účastníky soutěže se mohou tři vítězové, kteří vytvoří nejoriginálnější a nejzajímavější masky, těšit na krásné hodnotné dárky:

1. cena - Barbie domeček nebo Hot Wheels autodráha Scorcher
2. cena - Svět pod mikroskopem
3. cena - velký plyšový slon

Uzávěrka soutěže je 16. srpna 2002 - máte tedy téměř celé prázdniny na vymýšlení a vytváření afrických masek. Vyhodnocení soutěže proběhne v týdnu od 19. do 23. srpna 2002. Nejkrásnější práce budou vystaveny od 1. do 14. září 2002 v přednáškovém sále v prostorách Letohrádku královny Anny na Pražském hradě, kde je umístěna originální sbírka afrického umění. Možná se mezi vybranými maskami objeví i ta vaše.

Ceny do soutěže věnoval GLOBAL EXPRESS

* * *

AFRICKÉ UMĚNÍ
Unikátní sbírka Rainera Kreissla je v Praze! Na této nové jedinečné výstavě najdete plastiky, desítky masek, relikviáře a kultovní objekty z centrální Afriky, Kamerunu, Gabonu, Guiney, Konga a Angoly. Materiálem je tvrdé i měkké dřevo, kov, textil, přírodní substance jako jsou mušle, kůže, kosti a jejich různé kombinace.
Foto SPH