Hra Star Wars

Sdílej
 
V minulém dílu našeho seriálu jste se dočetli o vzniku sběratelské karetní hry Star Wars. Nyní se podíváme na to, jak se tato hra hraje. Pravidla sběratelské karetní hry Star Wars jsou postavena na velmi jednoduchém principu. Hrací plán je rozdělen na tři oblasti, ve kterých se bitvy odehrávají.

V minulém dílu našeho seriálu jste se dočetli o vzniku sběratelské karetní hry Star Wars. Nyní se podíváme na to, jak se tato hra hraje. Pravidla sběratelské karetní hry Star Wars jsou postavena na velmi jednoduchém principu. Hrací plán je rozdělen na tři oblasti, ve kterých se bitvy odehrávají. První oblastí je vesmír, kde se utkají bojové lodě, druhou oblastí je země, kde se utkají pozemní jednotky, a třetí oblastí jsou individuální souboje jednotlivých postav. Vítězem hry se stává ten, který získá kontrolu (porazí všechny soupeře) ve dvou ze třech oblastí.

Foto
ZÁKLADNÍ DĚLENÍ

Pokud pochopíte, jaký význam mají jednotlivé karty, jste na dobré cestě k pochopení i celého herního systému. Existuje pět druhů karet: postava (character), pozemní jednotka (ground), vesmírná loď (space), mise (mission) a bitva (battle). Některé prvky mají všechny typy karet společné, některými se odlišují. Například veškeré karty, jejichž ilustrace je vertikální (např. Anakin Skywalker), zůstávají po svém zahrání dále ve hře. Proti tomu karty, jejichž ilustrace je horizontální (např. Jedi Knight´s Deflection), jsou zahrány, poté je vyhodnocen jejich efekt a odkládají se do balíčku použitých karet.

TYPY KARET

Postavami jsou oblíbení filmoví hrdinové, kteří svádějí souboj mezi sebou na poli charakterů. Patří mezi ně například temný Darth Tyranus, krásná Padmé Admidala nebo Obi Van Kenobi.
Pozemní jednotky představují bojová uskupení určená pro pozemní boj. Najdete zde skupinu bojových droidů, které jste viděli v prvním dílu filmového zpracování Star Wars: Epizoda I, nebo speciálně cvičené jednotky vesmírné pěchoty. Také zde najdete různé bojové pevnosti a opevnění, která mají za úkol odolat útokům soupeře. Vesmírné lodě jsou karty, které přinášejí vítězství v hvězdném prostoru. Ať už se jedná o bitevní křižníky, stíhače rytířů Jedi nebo obchodní bojové lodě federace.
Mise jsou karty, které vám po splnění určitého úkolu zajistí nějakou odměnu. Máte třeba úkol vyléčit rytíře Jedi a za odměnu obdržíte určitý počet jednotek síly. Existuje mnoho misí, jejichž efekty vám mohou ve hře velmi pomoci.
Bitevní karty zasahují do bitev a okamžitě přinášejí nějakou výhodu - posílí štíty, vylepší střelbu atd. Dobře zahraná karta v bitvě může rozhodnout o vítězství či porážce.

STARTER SET

Toto byl základní přehled všech typů karet, které ve hře Star Wars najdete. Ale nic neobjasní pravidla tak dobře jako hra samotná. Proto neváhejte a sběratelskou karetní hru Star Wars vyzkoušejte. Stačí si opatřit speciální balení pro začátečníky, tzv. starter set, který obsahuje dva hrací balíčky po třiceti kartách a kompletní pravidla. Najděte si soupeře a zvolte správnou stranu Síly. Ať už zvolíte jakkoli, Síla vás bude provázet.