Warhammer 40 000

Sdílej
 
V těchto dnech vychází nová sběratelská karetní hra v českém jazyce, která vznikla v polovině loňského roku v USA na motivy stejnojmenné figurkové hry. Najdete v ní několik ras a bude pouze na vás, za jakou se postavíte.

V těchto dnech vychází nová sběratelská karetní hra v českém jazyce, která vznikla v polovině loňského roku v USA na motivy stejnojmenné figurkové hry. Najdete v ní několik ras a bude pouze na vás, za jakou se postavíte.

Foto
Stanete se velitelem obrovské armády a vaše schopnosti a válečný um se budou každou novou hrou zlepšovat. Hra umožňuje složit armádu z klasické pěchoty, přepadových oddílů, dělostřelectva, bojových vozidel, letectva nebo postav, které jsou schopny motivovat vojáky k boji a přidat jim na síle. Záleží jen na vás, jakou strategii zvolíte, a samozřejmě také na tom, o který sektor bojujete. Tak jsme se dostali k cíli celé hry. Tím je totiž dobýt více sektorů než váš protihráč. O tom si však povíme až příště. V základní sadě se utkají čtyři rasy.

VESMÍRNÍ MARIŇÁCI

Vesmírní mariňáci jsou nejsilnější a nejhrozivější ze všech lidských válečníků ve světě Warhammeru 40 000. Jsou to geneticky upravení nadlidé. Jejich velice málo a jsou organizováni v malých nezávislých armádách nazvaných kapituly. Jejich oddanost patří jen imperátorovi osobně.

ORKOVÉ

Orkové jsou nejrozšířenější a nejbojechtivější rasou 41. tisíciletí. Jejich vášeň pro násilí je neuhasitelná. Jednou za generaci dá velitel Orků najevo, že je dost silný na vedení velkého orčího pochodu, zvaného Ork waaaagh! Částečně jde o přesun, částečně o svatou válku. V každém případě Ork waaaagh! donutí miliony Orků jít dobývat nové světy a zotročovat jejich obyvatele.

ELDAŘI

Eldaři jsou prastarou rasou, která jednou vládla obrovskému impériu. Pak ale přišel pád. Říše Eldarů se zhroutila a oni přišli o svou moc. Přeživší se roztrousili po celém vesmíru. Ačkoliv je jich jen velmi málo, jsou technologicky nejpokročilejší rasou v galaxii. Navíc mají mnoho vizionářů.

CHAOS

Mezi warpovým a reálným vesmírem, v místě zvaném Oko zděšení, přebývají uctívači starých bohů. Ohyzdní a věčně proměnliví terorizují galaxii. Démoni a jejich podivně pokroucená vozidla děsí světy násilím a nejistotou. Jejich největší zbraní jsou vesmírní mariňáci, kteří přibližně před 10 000 lety zradili svého imperátora a podpořili sílu chaosu. Tito bývalí ochránci spravedlnosti nyní tvoří jádro sil, které se snaží imperátora a jeho následovníky zcela zlikvidovat.

* * *

TURNAJE

Kromě češtiny je hra přeložena do deseti různých jazyků a překlady do dalších se připravují. Také se chystá turnajový systém, jednak lokální pro Českou a Slovenskou republiku a jednak celosvětový, ve kterém se utkají hráči z celého světa. Warhammer 40 000 je sběratelská karetní hra, která si už ve světě našla obrovské množství příznivců a my nyní máme šanci se k nim přidat.