Ptáte se - odpovídáme

Sdílej
 
Jdou na telefon Siemens C35i loga? Pokud ano, kde je mám na internetu najít? Děkuji. Tomáš P. z Dubí u Teplic

Jdou na telefon Siemens C35i loga? Pokud ano, kde je mám na internetu najít? Děkuji.

Tomáš P. z Dubí u Teplic

Na tento telefon loga nahrát jdou. Nedají se však na něj poslat pomocí SMS - lze je pouze nahrát přes kabel například pomocí programu Callnet Manager (najdete jej na www.callnet.cz).

Nepřicházejí mi obrázkové SMS na mobil Siemens C35i. Jde to změnit?

Pavel, Tábor

Bohužel tuto skutečnost změnit nejde. Siemens C35i neumí přijímat obrázkové SMS z jiného telefonu než Siemens M, C a S35. Předpokládám, že se pokoušíš přijmout obrázek z Nokie, ale to bohužel není možné, jelikož se obrázky z Nokie neumějí zobrazit na jiném telefonu než Nokia.

Mám několik dotazů k Motorole T 2288 R. K čemu slouží podlouhlý konektor pod baterií? Domnívám se, že to je konektor na datové přenosy, ale protože můj mobil je oficiálně nepodporuje, nejsem si jistý. Pokud mám pravdu, nešlo by pomocí kabelu (třeba i doma dělaného) nahrát na displej nějaké logo? Pokud ano, jaké programy na to potřebuji? Všiml jsem si totiž, že při zapnutí se objevuje logo Paegasu.

Jan Gajdušek

Konektor slouží k připojení datového kabelu pro flashování firmware. Datové přenosy bys s tímto telefonem mohl teoreticky zprovoznit, ale bohužel k tomu není volně dostupný ani kabel, ani software. Kromě toho bych u T2288Ro datových přenosech ani neuvažoval, jelikož rychlost 9600 bps a vytáčené spojení k tomu jsou dnes neefektivní, drahé a pomalé. Logo by šlo nahrát pouze startovací, ovšem software pro tento úkon se nedá sehnat.

Slyšel jsem, že do mobilního telefonu Nokia 3210 jdou nahrát dvě hry. Pokud je to pravda, jde to i z novějších telefonů (např. 3310, 3330)?

Jiří z Třeboně

Ano. Hry jdou nahrát i do telefonů 3310 a 3330, ovšem není to zdarma. Musíš se buď zaregistrovat na adrese club.nokia.cz a tam nakoupit kredity, za které si můžeš hru nahrát, nebo si ji můžeš nahrát i z některého servisu, který se tím zabývá. Tam si ale také účtují poplatek za nahrání. Cena se pohybuje kolem několika set korun.


Mám doma staré vysílačky Walkie-Talkie. Existuje nějaká možnost, jak zvýšit jejich dosah? Nyní je jejich dosah pouze 1 km.

Michal

Musel bys být dobrý elektrotechnik, abys zvýšil jejich výkon. Šlo by to teoreticky udělat výměnou vysílací jednotky za silnější, ovšem s tím by souvisel možný problém s nekompatibilitou nového vysílače nebo softwaru, který je ve vysílačce. Určitě by se zvedla i spotřeba energie.

Své dotazy posílejte na e-mail:rady-technika@iabc.cz nebo na adresu redakce: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem TECHNICKA PORADNA.