Diabolo a flowerstick

Sdílej
 
V posledním díle školy žonglování si ukážeme, jak zacházet s prapodivnou hračkou zvanou diabolo a flowerstick.

V posledním díle školy žonglování si ukážeme, jak zacházet s prapodivnou hračkou zvanou diabolo a flowerstick.

DIABOLO - PRVNÍ SETKÁNÍ

Vezměte si ovládací tyčky do rukou, obě předloktí mějte rovnoběžně se zemí a paže trochu od těla. Diabolo visí na provázku před vámi. Koulejte ho pomalu směrem doleva (leváci na druhou stranu), a když ho trochu nadzvednete, mělo by se roztočit. Abyste ho mohli pohánět dál, zatáhněte několikrát pravou rukou prudce směrem vzhůru a levou pouze lehce vyrovnávejte. Diabolo přitom nabírá na rychlosti a točí se stále víc a víc. Jestliže se naklání směrem k vám, zatáhněte pravou hůlkou směrem od sebe a diabolo by se mělo srovnat. Když se naopak jeho přední půlka naklání dolů, zatáhněte pravou hůlkou k sobě. Nyní byste už měli umět diabolo plynule ovládat a být tak připraveni vyzkoušet si nějaký ten trik.

VYHOZENÍ DO VÝŠKY A ZACHYCENÍ

Diabolo visí před vámi a točí se. Táhněte paže vzhůru a od sebe, provázek napněte a diabolo se vymrští. Při zachycování nadzvedněte pravou tyčku a namiřte ji na diabolo, které by mělo při dopadu sklouznout po provázku.

VYHOZENÍ A UTVOŘENÍ KRUHU

Diabolo veďte po provázku zleva doprava a poté ho vyhoďte. Zachyťte ho levou polovinou provázku. Celý pohyb diabola by měl připomínat kruh otáčející se proti směru hodinových ručiček.

KOUZLA S FLOWERSTICKEM

Držíte-li flowerstick v ruce poprvé, zkuste ho nejdříve pohánět bez vodicích hůlek. Přehazujte si ho kyvadlovým pohybem z jedné ruky do druhé. Potom ho postavte kolmo na zem a vodicími hůlkami odrážejte ze strany na stranu. Pro lepší manipulaci si položte ukazováčky na rukojeti hůlek a snažte se strefovat do horní třetiny flowersticku. Po chvíli se pokuste dostat flowerstick pomalu do vzduchu. Ne však silou! Jestliže jste všechny tyto cviky zvládli, máte možnost vyzkoušet si spoustu rozmanitých triků. Záleží jen na vaší fantazii.