Korálková ještěrka

Sdílej
 
* tenký vlasec nebo polyamidovou (umělou) nit * větší množství malinkých korálků - na jedno zvířátko jich potřebujeme zhruba přes 200. Dají se koupit v některých galanteriích. My jsme použili korálky větší, aby bylo na fotografiích vše dobře vidět. Čím jsou korálky menší, tím lépe celé zvířátko drží pohromadě, takže kupte korálky co nejmenší.

* tenký vlasec nebo polyamidovou (umělou) nit
* větší množství malinkých korálků - na jedno zvířátko jich potřebujeme zhruba přes 200. Dají se koupit v některých galanteriích. My jsme použili korálky větší, aby bylo na fotografiích vše dobře vidět. Čím jsou korálky menší, tím lépe celé zvířátko drží pohromadě, takže kupte korálky co nejmenší.
Důležité je, aby korálky měly dostatečně veliké dírky na protažení jehly;
* 2 jehly s menším ouškem, aby se protáhly korálkem;
* podložku pokrytou látkou. Není úplně nutná, ale osvědčila se nám při navlékání korálků. Korálky se po látce méně kutálí, zvířátko se lépe tvaruje a po podložce neklouže.

POSTUP
Postup vypadá složitěji, ale jestliže si osvojíte navlékání řady korálků dvěma jehlami (z obou stran řady) proti sobě, máte vyhráno.

Pak stačí jen počítat korálky a jednotlivé řady dobře utahovat. Řady korálků provlékáme vždy oběma jehlami z jedné a pak z druhé strany. Zvířátko je tvořeno z vrchních a spodních řad korálků. Pouze čumáček, ocásek a nohy nejsou dvouřadé. Ze začátku zvířátko navlékejte ze stejně barevných korálků. Až získáte cvik v rukách, můžete barevné korálky střídat a vrchní část zvířátka zhotovit z korálků jiné barvy než bříško. Různě barevnými korálky docílíme probarvení zvířátka. Vypadá jako živé. Na konci ocásku můžete udělat očko na zavěšení zvířátka. Pro úplné začátečníky máme připravený postup bez očka.