Třikrát internet

Sdílej
 
Rainman je jméno slavného amerického filmu, ve kterém Dustin Hoffman hraje muže postiženého takzvaným autismem. Jde o nemoc projevující se tím, že člověk přesně nerozumí tomu, co slyší, vidí nebo čte. Má problémy při komunikaci s ostatními lidmi a někdy se i v dospělosti chová jako dítě.

HRA ZADARMO: POČÍTÁNÍ SIREK

Foto
Rainman je jméno slavného amerického filmu, ve kterém Dustin Hoffman hraje muže postiženého takzvaným autismem. Jde o nemoc projevující se tím, že člověk přesně nerozumí tomu, co slyší, vidí nebo čte. Má problémy při komunikaci s ostatními lidmi a někdy se i v dospělosti chová jako dítě. Může být však nadán nějakými výjimečnými schopnostmi: v Rainmanovi to byla mimořádná paměť. Rainman si dokázal zapamatovat například celý telefonní seznam včetně čísel. A také spočítat za několik vteřin desítky párátek rozsypaných po podlaze. A právě na tomto principu je založena legrační hra Rainman: na stole se objeví rozsypané sirky a vy je musíte za několik vteřin spočítat. Lépe řečeno vybrat správnou odpověď ze tří nabídnutých čísel. Rada: v prvním kole možná stihnete sirky opravdu sečíst (i když to není jisté), ale v dalších kolech na tuhle metodu zapomeňte. Musíte tipovat. Zní to nudně, ale je to pozoruhodně chytlavé.
http://www.kamer1.com/rainman

DOBRÝ TIP: TIPY PRO SPRÁVNÉ KLUKY
Foto
Každý si samozřejmě "správné kluky" představuje jinak. Ale pokud patříte k těm, kteří si myslí, že každý správný kluk musí umět dobře plavat, postavit funkčního draka či uplést si sám velikonoční pomlázku, pak jste na správné adrese. Kde? Na webu skautského oddílu Toulavý šíp z Teplic. Najdete na něm zajímavou kapitolku nazvanou právě "Tipy pro správné kluky". Jsou zde návody ke třem výše zmíněným dovednostem - a je možné, že časem přibudou další. Už teď se ovšem vyplatí se na stránkách Toulavého šípu trochu zatoulat. Například se dozvíte, co to přesně znamená, když je někdo "skaut". Anebo se dostanete na anglickou stránku, kde jsou přesné návody na dělání nejrůznějších uzlů. Nevěřili byste, jak je s dobrým návodem jednoduché vyrobit správnou kovbojskou oprátku. Ale ne abyste samou radostí někoho pověsili. To dobří skauti nedělají.
http://svada.cz/tsip/dovednosti.php

FÍGL: OŠKLIVÁTOR
Foto
Považujete se za příliš hezké, takže byste nejradši svou podobu na fotografiích trochu zošklivili? Anebo chcete totéž provést s obličeji svých kamarádů? Díky programu Anmanie máte skvělou možnost. S jeho pomocí se před vámi každá digitální fotografie bude třást hrůzou. Program sice pochází od německého programátora, ale má jednoduché ovládání v angličtině. K dispozici je celá řada efektů, takže i s docela hezkou tváří dovede udělat divy. A co dělat, když jste oškliví od přírody? Můžete zkusit naopak svůj obličej vylepšit. Výsledek ovšem není zaručen.
http://www.anmanie.de/download/anm24i.zip