Treasure Planet

Sdílej
 
Bitevní křižník se valí vpřed tmou. Z pravoboku se zalesknou hlavně děl a pak už vesmírný prostor rozkvete výbuchy fotonových torpéd a laserových paprsků. Vítejte ve vesmíru, kterým plují lodě.

Bitevní křižník se valí vpřed tmou. Z pravoboku se zalesknou hlavně děl a pak už vesmírný prostor rozkvete výbuchy fotonových torpéd a laserových paprsků. Vítejte ve vesmíru, kterým plují lodě.

FILMOVÁ HRA
Herní adaptace celovečerních filmů mají pověst narychlo spíchnutých ždímaček na peníze, které vám zbyly po návratu z kina. Hra podle

Foto
disneyovské Planety pokladů, sci-fi adaptace knižního Ostrova pokladů, má možná stejný účel, autoři si na ní dali ale velmi záležet (jak bývá u her podle filmů Disneyho společnosti vůbec dobrým zvykem). V roli hlavního hrdiny Jima Hawkinse projdete zásadními místy i událostmi filmového dobrodružství, přičemž vás samozřejmě budou provázet filmové ukázky - to by se od hry dalo ještě čekat. Co už vás překvapí, je nápaditost, se kterou vývojáři ke hře podle filmu přistoupili. Ani přitom moc nevadí, že si při těch nápadech okatě brali inspiraci z jiných úspěšných her.

PĚŠKY I NA SURFU
Stejně jako v Tony Hawk´s Pro Skater 4 máte v každém levelu pár úkolů, z nichž pro postup do levelu dalšího stačí splnit jenom část, stejně jako v Jak & Daxter plníte v misích různé úkoly a povědomý vám bude i samotný pohyb postaviček, stejně jako ve Star Wars Racer budete prolétávat rychlodráhami, tentokrát ovšem na raketovém surfu. Podobnost jen stěží čistě náhodná. Treasure Planet nicméně semlela cizí nápady do vkusného mixu, doplnila i pár dalších a výsledkem je hra, která člověka hned tak nepustí. Nebaví-li vás pobíhání po přístavu a plácání zlovolných ufonů po hlavě, můžete se vrhnout na ultrarychlou jízdu na surfu, v jejímž rámci si můžete splnit i pár vedlejších úkolů (jako je regulérní skateboardová rampa pro vesmírné surfaře nebo projíždění checkpointů jako v závodní hře).

Foto
ZÁBAVA NENÍ PASIVNÍ
Stejná hra se kromě verze na Playstation 2 objevuje i na starší Playstation, kde samosebou sice nedisponuje tak výtečnou grafikou ani rozsáhlostí levelů, hratelnost je ovšem i u ní velmi silná. U obou verzí navíc platí, že byť není konzolová Planeta pokladů příliš náročná, vydrží vám přece jen déle než stejnojmenný snímek. Vzhledem k interaktivitě a množství zajímavých úkolů je pak hra podle filmu Planeta pokladů svým způsobem zábavnější než film samotný - a ten vůbec není špatný.

PLATFORMA: Playstation 2, PSX