Rayman 2

Sdílej
 
Prostě ho musíte mít rádi! Po několika vážných hrách, ve kterých jsem mlátil pekelné stvůry a připravoval se na boje s teroristy, jsem se dostal ke hře, z jejíhož obalu na mě hleděl pohádkový človíček s ručkama a nožkama oddělenýma od tělíčka a s příjemným úsměvem na tváři. Teď, když jsem si tuto hru vyzkoušel, musím říct, že je vůbec tím nejlepším, co jsem v poslední době hrál. Ten človíček se jmenuje Rayman.

V intru hry jsem se dozvěděl o neštěstí, jež postihlo Raymanův ráj. Tento svět byl totiž napaden piráty - roboty, kteří proplouvajíce nad krajem v podivném korábu zotročovali místní obyvatele. Samotný Rayman byl uvězněn v pirátském žaláři. Naštěstí do stejné cely piráti uvěznili i Raymanova kamaráda Globoxe. Ten do vězení propašoval energii, kterou předal Raymanovi, a cesta k vysvobození ráje mohla začít. Po tomto úvodním filmečku jsem se s Raymanem ocitl na krásném palouku, kde létali motýli a zurčel nedaleký vodopád. Tak, pomyslel jsem si, a teď mi, chlapče, ukaž, co dovedeš. Už po pár krocích bylo jasné, že si budeme rozumět. Rayman je nejenom roztomilý, ale i velice šikovný a veselý chlapík, na kterého je radost se dívat. Jak se takový pohádkový svět zachraňuje? Není to snadné. Nikdy to není snadné, když zachraňujete svět. V případě Raymana musíte sbírat žluté lumy, což jsou taková světýlka s křidýlky, a když jich máte dostatek, otevře se vám brána do dalších světů. Tam musíte najít čtyři masky, kterými osvobodíte Poloka, milosrdného boha Raymanova ráje. Rayman 2 Rayman 2 Rayman 2 Svět, kterým Rayman prochází, je hezký do té doby, než dojdete do oblastí postižených terorem kapitána pirátů admirála Razorbearda. Tam se zelené louky mění v šedivé pláně, křišťálová voda je zamořena ropou a na každém rohu narážíte na pekelné stroje produkující nečistoty, které jsou navíc hlídané ozbrojenými piráty. Ale aby to pro vás nebylo tak těžké, potkáte na své cestě i spoustu kamarádů. Jsou to hlavně Globoxovy děti, které jsou roztroušené po celém světě, spanilá víla Li, zelená vševědoucí muška Murfy a spousta dalších. Nejlegračnější ze všech těchto spřízněných duší jsou skřítci Teensiané, kteří, ač jsou staří a moudří, jsou také velice roztržití a zapomněli, který z nich je králem. Při zachraňování Raymanova ráje vám však významně pomohou. Rayman 2 je úžasná pohádková hra, do které se zamilujete hned po prvních minutách hraní.

SOUTĚŽ

O HRY Rayman 2 a Tonic Trouble!

Foto Václav HoličNakreslete obrázek Raymana a pošlete nám ho v obálce na adresu redakce: Domažlická 11, 130 00 Praha 3. Lístek označte heslem "Rayman + Tonic". Autorům šesti nejvtipnějších obrázků pošleme počítačové hry Rayman 2 a Tonic Trouble, které u nás prodává firma JRC a také další ceny vztahující se k těmto hrám od francouzské firmy UbiSoft - dvě trička, hodinky a přívěsek na klíče.