Rainbow Six 3 - Raven Shield

Sdílej
 
Máte rádi střílečky s náměty ze současnosti? Chcete zkusit, jaké to je být členem elitního protiteroristického komanda? V tom případě patnáct misí v této hře čeká jen na vás.

Máte rádi střílečky s náměty ze současnosti? Chcete zkusit, jaké to je být členem elitního protiteroristického komanda? V tom případě patnáct misí v této hře čeká jen na vás.

PEČLIVÁ PŘÍPRAVA

Před začátkem mise musíte navolit členy a vybavení každého ze tří dostupných týmů. Druhou částí přípravy je plánování trasy postupu - zde máte možnost rozmístit všechny hlavní body mise, určit tempo přesunu

Foto
mezi nimi, způsob boje a navíc můžete pro jednotlivá místa navolit určité akce. Pokud vás to nebaví, nic se neděje, stačí nahrát předdefinovaný plán a hurá do akce. Což bude asi postup, který zvolí většina z vás, mapa je totiž zobrazená pouze z nadhledu, je nepřehledná a nemáte na ní možnost vidět všechny úrovně najednou; při plánování postupu se proto pěkně zapotíte a často nezbývá než postupovat metodou pokus-omyl.

MNOHÁ VYLEPŠENÍ

Akce samotná mě okamžitě chytla - tradičně příjemná a velmi zdařilá grafika, výborné zvuky, plně interaktivní prostředí. Na rozdíl od příbuzné hry The Sum Of All Fears už před sebou konečně vidíte svoji zbraň, a zbraně jsou tu opravdu moc pěkné. Fyzikální model je opět doveden o kus dál, takže těla bojovníků vypadají a reagují zcela realisticky. Také inteligence členů vašeho týmu se od minulých dílů Rainbow Six vylepšila. Můžete je tedy bez obav nechat hlídat pozici, nebo se s nimi navzájem krýt při přestřelce. Máte také možnost se kdykoliv přepnout do ovládání ostatních týmů, připravit jim akci a pak zadáním spouštěcího kódu spustit celou show. Hra vám v každém okamžiku poskytuje mnoho možností jak reagovat - například dveře můžete pomalu pootevřít nebo rychle rozrazit a vtrhnout dovnitř, zamčené dveře se dají otevřít ručně, ustřelením zámku a nebo efektně granátem. Hratelnost je na velmi vysoké úrovni a byť patnáct misí není příliš, jejich náročnost a kvalita neustále stoupá. Navíc si díky atmosféře v každém okamžiku uvědomujete, že životy vašich kolegů závisí opravdu jen na vás.

TÝMOVÁ PRÁCE

Hra má samozřejmě multiplayer po LAN i internetu se vším, co k němu patří, a navíc mám pocit, že se při něm autoři - a to je jedině dobře - nechali inspirovat populárním Counter Strikem. Jestli vás tedy předchozí díly Rainbow Six a Rogue Spear neomrzely, bez obav si Raven Shield kupte. A vůbec - kupte si i Splinter Cell a kupte si všechny knihy Toma Clancyho a čtěte a střílejte a plánujte a zachraňujte.

Distribuce v ČR: Playman Minimální konfigurace: P-800, 128 MB RAM

Autor

František Bouška