Typy in-line bruslí

Sdílej
 

Agresivní brusle

agresivní brusleU agresivního bruslení jsou jednotlivé části intenzivně a zároveň nepravidelně zatěžované. Pravidelná kontrola a údržba jednotlivých dílů je tedy velice důležitá. Celou brusli lze pomocí imbusů kompletně rozebrat a jednotlivé části vyměňovat tak, jak je třeba. Měkká bota je vyztužená kevlarem, aby byla co nejpevnější.

Rekreační a sportovní brusle

Rekreační a sportovní brusleVybrat si můžete mezi různými typy bruslí. Boty jsou buď tvrdé plastové, nebo měkké. Plastové boty jsou podobné přezkáčům na lyžování. Jsou z tvrdého materiálu, zapínají se na přezky. Moderní měkké boty jsou vyrobené z prodyšných materiálů, vnitřní část boty z pěnové hmoty se přizpůsobí tvaru nohy (tomu se říká, že bota má paměť), takže si botu pěkně "vyšlápnete" a jízda je ještě příjemnější. Šněrováním se bota k noze dobře přim-kne. Měkké boty jsou v nejexponovanějších místech (na špičce, patě a kotníku) vyztužené plastovým skeletem.

Brusle pro nejmenší

Brusle pro nejmenšíBrusle pro nejmenšíNejprve na nich malý "roller" může spíš chodit než jezdit (kolečka lze zabrzdit) a když se naučí jezdit na všech "čtyřech", může to zkusit i na in-line bruslích - kolečka lze totiž jednoduše přemístit. Bota "roste" s nohou dítěte od č. 24 do č. 36.

Tréninková závodní brusle

Tréninková závodní brusleTréninková závodní brusleBrusle má tzv. "Klop systém" - rám je (na rozdíl od všech běžných typů bruslí) pružný, ohýbá se, což při odrazu zaručuje co nejdelší kontakt brusle s povrchem. Poprvé se systém objevil u rychlobruslařů na ledě na olypijských hrách v Naganu. Endotech systém - bota je uvnitř vyztužená.

Brusle pro děti

Brusle pro dětiU dětských bruslí lze přizpůsobit velikost boty velikosti nohy dítěte. Stačí povolit šroub v podrážce a jednoduše brusli natáhnout. Měkká bota je pohodlná, přizpůsobí se tvaru nohy. Obouvání je snadné - vezmete za jazyk a tkaničky v ten okamžik povolí a vy můžete do boty lehce vklouznout. Žádné šněrování! Stačí zatáhnout za speciální knoflík a tkaničky jsou jedním tahem utažené. Aby nepovolily, přichytíte knoflík k suchému zipu na jazyku. Zavírací přezka má kryt, aby se nikde nezachytávala. Kolečka jsou zaoblenější a umožňují tak lepší stabilitu.