Bibi radí

Sdílej
 
Milá Bibi, můj problém mi leží v hlavě pěkně dlouho a myslím, že bys mi mohla pomoci. Moc se mi líbí jedna holka a rád bych s ní chodil. Jenom nevím, jak jí to mám dát najevo. Pak je tu problém s mojí nadváhou. Bojím se, že by mě kvůli tomu nechtěla. Navíc když odešla na gympl, tak ji jen občas potkám. Takže se tě ptám, co mám dělat, abych tu holku získal? David, 12 let

Milá Bibi, můj problém mi leží v hlavě pěkně dlouho a myslím, že bys mi mohla pomoci. Moc se mi líbí jedna holka a rád bych s ní chodil. Jenom nevím, jak jí to mám dát najevo. Pak je tu problém s mojí nadváhou. Bojím se, že by mě kvůli tomu nechtěla. Navíc když odešla na gympl, tak ji jen občas potkám. Takže se tě ptám, co mám dělat, abych tu holku získal?
David, 12 let

Milý Davide, aby se váš vztah vůbec mohl začít rozvíjet, musíš tu dívku něčím zaujmout. Nebudeš to mít lehké, vzhledem k tomu, že se s ní téměř nevídáš, ale nevěš hlavu. Určitě něco vymyslíš. Když jste přišli o možnost setkávat se ve škole, je potřeba najít něco jiného, co by vás dál pojilo. Třeba zájmový kroužek. Pokud bydlíte blízko sebe, zajděte spolu do kina, pozvi ji na výstavu svých výtvarných prací, choďte společně do knihovny. Hledej všemožné příležitosti, abyste se neodcizili. Můžeš ji taky pozvat na oslavu narozenin. Tady pozor, abys nepozval jenom ji, to by jí jistě připadalo divné. Když se sejde širší společenství lidí, budete se cítit oba nevázaně a mnohem lépe se poznáte. Píšeš, že ji občas potkáváš na ulici. Neboj se ji oslovit a zeptat se jí, jak se má v nové škole. Určitě ji to potěší. Pak už nebude těžké zapříst s ní rozhovor i na jiné téma.
A teď k tvé tloušťce. Správně tušíš, že pokud ti kila navíc šlapou po sebevědomí, tvé šance u dívky výrazně klesají. Máš tedy dvě možnosti: buď ta kila vezmeš na milost a začneš si víc všímat svých předností (je známo, že okolí tě posuzuje podle toho, jak se bereš ty sám, tj. když ti tloušťka nebude vadit, nebudou se v ní zpravidla šťourat ani ostatní, zvlášť když ji budeš vhodně kompenzovat smyslem pro humor, kamarádským přístupem, uměním naslouchat). Nebo je tu druhá varianta, začít s nadváhou bojovat: méně jíst a začít se hýbat. Držím ti palce, abys se ti tu dívku podařilo okouzlit.