Droidi

Sdílej
 
Podobně jako u živých tvorů, kteří jsou rozděleni na dobré a zlé, to může být i u droidů. V tomto případě ale spíš záleží na tom, komu ten který droid patří.

BATTLE DROID BATTLE DROID

Je to vlastně zbraň - nástroj k ničení. Tento robot nemilosrdně plní jakékoli rozkazy svého nadřízeného. Celá armáda battle droidů může být řízena z kontrolního stanoviště i tisíce kilometrů vzdáleného. Robot se dovede složit do takové velikosti, že zabírá v bojovém vozidle jen polovinu obvyklého místa.

C-3PO C-3PO

Robot, kterého sestavil Anakin ze součástí sebraných na vrakovišti. Přesto je přizpůsoben standardu Cybot Galactica protokol, a může tedy komunikovat i s jinými stroji. Pracuje jako domácí sluha a je opravdu věrný. V Epizodě I mu ještě schází vnější zlatý kryt.

R2-D2 R2-D2

Třínohý všestranný robot, který byl původně navržen pro opravy kosmických lodí a řízení stíhaček. R2 se však vyznamenal v boji a tím si vysloužil svobodu. Rozumí lidské řeči a odpovídá pípáním a pískáním.

PROBE DROID

PROBE DROID

Robot - sonda. Původně byl navržen pro průzkum oblastí, které jsou životu nebezpečné. V Epizodě I jej využívá Maul při špehování Qui Gon Jinna. Probe droid je však naprosto běžný robot používaný v celé Galaktické republice.

PIT DROID PIT DROID

Pitové jsou servisní roboti. Jsou velice levní, protože se vyrábějí v mnohatisícových sériích na planetě Cyrillia. Mohou mít různé barvy, provedení je však téměř neměnné. Jsou metr vysocí a na hlavě ve tvaru obráceného talíře mají malé anténky, pomocí nichž komunikují. Pit je velice rychlý servisní technik. Nesmí se však nechat bez dozoru, jinak udělá více škody než užitku. Na hlavě má tlačítko, po jehož stisknutí se složí do velikosti talíře.