Unreal Tournament 2004

Sdílej
 
Fanoušci slavné akční hry Unreal Tournament měli obavy, že bude její pokračování vypadat stejně jako loni. Jaký tedy je UT 2004?

Fanoušci slavné akční hry Unreal Tournament měli obavy, že bude její pokračování vypadat stejně jako loni. Jaký tedy je UT 2004?

Jako vejce vejci

V části pro jednoho hráče vás čeká podobný systém jako v Unreal Tournament 2003. Nejprve se musíte prosadit ve vybíjené (deathmatch), pak si vyberete spoluhráče, následuje kvalifikace v podobě týmové vybíjené a pak konečně začíná vlastní turnaj. V klasických kláních s názvy Capture the Flag a Double Domination jde i tentokrát o získávání nepřátelských vlajek, respektive obsazení a udržení kontrolních stanovišť. Nechybí ani Bombing Run, kritizovaný už v recenzi minulého dílu, kde máte za úkol dopravit míč do protivníkova brankoviště. I když v něm došlo k několika vylepšením, stále se do hry pro jednoho hráče vůbec nehodí.

Foto
Naopak vylepšený je mód Assault, ve kterém má hráč konečně potřebný přehled, a hlavně může používat vozidla a obranné věže.

Nové módy do pohody

To ovšem pochopitelně není vše, hra nabízí další módy, jako je Last Man Standing (hraje se s omezeným počtem životů a vyhrává poslední přeživší), Invasion (bráníte se vlnám různých příšer) a Mutant. V něm se první skórující stává mutantem, dostane všechny zbraně, plný chlebník munice, plné zdraví a brnění. K tomu obdrží další schopnosti, jako zrychlení a něco na způsob neviditelnosti. Jenže nemůže nic sbírat a život, který mu stále pomalu ubývá, si doplňuje tím, že zabíjí ostatní. V okamžiku, kdy se někdo stane mutantem, jdou všichni ostatní po něm a strhává se na něj divoký hon. A kdo zabije mutanta, zmutuje a zase všichni loví jeho. Nakonec jsem si nechal mód Onslaught, v němž je úkolem dobýt protivníkovu základnu. Předtím ale musíte na mapě obsadit řadu energetických uzlů a vytvořit tak cestičku až k protivníkově bázi. O každý uzel se vedou líté boje. K ruce máte nejen vylepšený arzenál, v němž nechybí naváděné rakety a pokladače min, ale hlavně bojové stroje, stíhačky, vznášedla, džípy, tanky a obranné věže.

Reparát za jedna

UT 2004 je opravou za stagnující minulý díl. Jedinou chybou nádherně zpracovaných map je, že jsou možná až příliš rozsáhlé. Největším kladem jsou nové módy, zejména pak Onslaught s bojovými vozidly. Velmi nepraktická je jen velikost nového UT, který vám ukousne 6 gigabajtů diskového prostoru, což je fakt nesporně hovořící proti delšímu pobytu tohoto cvalíka ve vašem počítači.


Distribuce v ČR: Seven M