Internetový adresář

Sdílej
 
Ztratil se vám kocourek? Nebo jste našli pejska a nevíte, komu patří? Možná pomůže tahle stránka. Kromě výzev o zvířecích ztracencích a nalezencích se skrz ní probrousíte i na nabídku zvířecích útulků. Informací je tu tolik, že by v tom musel být čert, abyste nenašli, koho hledáte. Držíme palce! http://www.nalezenci.cz/

Hledejte miláčky

Ztratil se vám kocourek? Nebo jste našli pejska a nevíte, komu patří? Možná pomůže tahle stránka. Kromě výzev o zvířecích ztracencích a nalezencích se skrz ní probrousíte i na nabídku zvířecích útulků. Informací je tu tolik, že by v tom musel být čert, abyste nenašli, koho hledáte. Držíme palce!
http://www.nalezenci.cz/

Na Titanic do hloubky

Český web o největší a nejslavnější lodi, jaká kdy klesla do mořských hlubin, je označován jejím autorem za nejlepší na světě. Možná autor ani tak nepřehání - informace vytáhl z několika různých knih a zabalil je do oku lahodící internetové prezentace. Pokud se do stránek vnoříte jako Titanic do oceánu, doberete se detailních informací jak o lodi samotné, tak o její posádce a o katastrofě, která dala vzniknout i hollywoodskému filmu - o kterém se na stránkách dočtete samozřejmě také.
http://titanic.wz.cz/

Dinosauři pod lupou

Viděli jste Jurský park i Dinotopii a ještě nemáte dost? Pak okoštujte web, který nabízí informace o těch nejroztodivnějších dinosaurech. Počítejte ale s tím, že u téhle stránky zkameníte na pěkně dlouhou dobu. Nejenže je nabušená názornými obrázky, ale naleznete tu i detailní ilustrace srovnávající velikost dinosaurů s člověkem a tak dále. Navíc se dozvíte, kdy ten který dinosaur hopkal po zemi, kolik vážil a co jedl. Opravdu pro nadšence.
http://www.enchantedlearning.com/subjects/dinosaurs/index.html

Hurá do odpadu!

Třídíte odpad? To byste měli. Proč a jak? Dozvíte se na tomhle promakaném webu. Kromě základních informací o odpadech a jejich recyklaci se tu doberete také obsáhlé encyklopedie, a pokud byste snad z těch informací už měli hlavu jako škopek (a uvažovali o její recyklaci), můžete se pustit do interaktivního vesmírného dobrodružství. Pokuste se neproměnit svou raketu ve šrot.
http://www.trideni.cz

Chcete být kosmonautem?

Pokud máte ve výběru svého budoucího povolání jasno a ve skříni už vám visí na ramínku skafandr, určitě se najdete na webu pro mladé kosmonauty. Dozvíte se tu základní informace o galaxiích, hvězdách a planetách. Web je určen pro ty nejmladší adepty na kosmický výzkum, takže na něm nehledejte návod na průlet černou dírou. Na druhou stranu se vzděláte minimálně v jazyce, protože celá stránka je v angličtině.
http://starchild.gsfc.nasa.gov/docs/StarChild/StarChild.html

Pláž v běhu času

Pohrajte si s časem! Na desetivteřinovém záběru jedné pláže v americkém státě Massachusetts není nic zvláštního. Prostým okem možná zahlédnete lidi na pláži nebo si povšimnete mořského příboje. Ale co když do zmíněných deseti vteřin "nasoukáte" záběr trvající ve skutečnosti patnáct minut, tři hodiny, čtrnáct hodin nebo dokonce celý rok? Je to velmi zajímavá podívaná.
http://www.playingwithtime.org/see/place/cape/index.html