Metroid: Zero Mission

Sdílej
 
Metroid od Nintenda se vrací, aby potrápil vaše palce. Předcházející díl překonal v prodejnosti i tituly jako Mario nebo Donkey Kong. Je jeho pokračování na GBA stejně zdařilé?

Metroid od Nintenda se vrací, aby potrápil vaše palce. Předcházející díl překonal v prodejnosti i tituly jako Mario nebo Donkey Kong. Je jeho pokračování na GBA stejně zdařilé?

Hra pro novou generaci

Je tomu už dvacet let, co se poprvé objevila hra v hlavní roli s lovkyní

Foto
odměn Samus Aran. Již tehdy šlo o velkou revoluci v herním průmyslu, protože to byla prakticky první střílečka "pro přemýšlivé". Herní série Metroid byla vždy vyhledávána nejen pro hratelnost, ale i kvůli poutavému sci-fi příběhu. Metroid: Zero Mission je už sedmým pokračováním, přesto se vrací na úplný začátek a dozvíme se, jak se Samus Aran poprvé setkala s Metroidy. Její vesmírné putování mimochodem zaujalo filmaře natolik, že podle něj chtějí natočit film (uvidíme, jestli se nakonec nezrodí nové Hvězdné války).

Plošinovka jako řemen

Jsou hry, které zaujmou jen pěknou grafikou nebo hratelností. Metroid: Zero Mission má ovšem na své straně předností víc. Je skvěle promyšlen, dobře se hraje a vypadá báječně. Je téměř neuvěřitelné, jak dokonalou grafiku a zvuk jde na GBA vyvinout a Metroid: Zero Mission je toho zářným příkladem. Po prvním spuštění vás hra uvítá pěknou animací, za kterou by se nemusely stydět ani velké konzole. Grafika ve hře je ostrá a jasná a celkově zvyšuje prožitek z hraní, Samus se pohybuje plynule a vypadá velice realisticky, hudba je velkolepá a synchronizovaná s hrou. Nic tu není navíc, nic nechybí.

Dole v dole

Ve hře se nepostupuje z jedné roztodivné úrovně do druhé - celý Metroid: Zero Mission se odehrává v členité podzemní stanici. Podzemí je rozděleno na několik částí a na mnohá místa se musíte vrátit i několikrát. K postupu přitom potřebujete nasbírat takzvané "power-upy", které vám zdokonalují váš robotí oblek. Všem, kdo si chtějí zahrát kvalitní, originální a zábavnou hru (a nejsou moc klaustrofobičtí) můžu Metroid: Zero mission vřele doporučit.


GBA

Distribuce v ČR: Conquest