Skejt, nebo florbal?

Sdílej
 
Dobrý den. Jsme čtyři kamarádi a dohromady se jmenujeme Wohnout. Nikdo z nás vlastně neví proč. Lidé se nás často ptají, kde jsme k takovému podivnému názvu přišli, jestli to má nějaký hlubší význam nebo co se za tím skrývá. Nevíme, nevíme a nevíme!

Dobrý den. Jsme čtyři kamarádi a dohromady se jmenujeme Wohnout. Nikdo z nás vlastně neví proč. Lidé se nás často ptají, kde jsme k takovému podivnému názvu přišli, jestli to má nějaký hlubší význam nebo co se za tím skrývá.
Nevíme, nevíme a nevíme!

Naší hlavní činností jest komponování divnopísní, jejich následné zvěčnění v podobě CD či MC a posléze veřejné provozování formou koncertů, festivalů či hudebních klipů. V současné době se můžeme chlubit už čtvrtým takovým albem, jež nese název Rande s panem Bendou. Opět netušíme, odkud nám tento název spadl. Přestože všichni čtyři tvoříme

Foto
jeden hudební celek, dá se naše kapela rozdělit na dva tábory. Ten první se ve volné chvíli chopí florbalové hokejky a druhý se zase rád prohání na skateboardech všemi sjízdnými terény. Vedeme časté spory o to, který z těchto dvou sportů je fyzicky náročnější a pro oko lahodnější. Ale nebojte, na rvačku mezi námi nikdy nedojde. Prvopočátky naší tvorby sahají až do šestnáctého století, ale skutečnou tvář dostaly teprve před necelými deseti lety. Od té doby jsme kromě muziky spáchali mnoho podivností, jako jsou i vlastnoručně dělané videoklipy, designy obalů našich desek, propagační fota či nejrůznější exotické i neexotické výpravy (zatím Asie, Jižní Amerika, Afrika, Evropa). Ale přes tohle všechno je Wohnout hlavně kapela, co hraje zvesela. Muzika, která nám vzniká pod rukama, je limitována dvěma elektrickými kytarami, jednou kytarou basovou, bicí soupravou a čtyřmi hlasy nevyzrálé kvality. Toto vše zkombinované do slok, refrénů a sól zní jako slitek různých hudebních žánrů a někde se to blíží i žánru vlastnímu. Texty našich písní jsou v češtině, ale sem tam nám v nich uvízne slovo řeči neznámé a my tak obohacujeme jazyk český o novotvary. Hlavním tématem je život kolem nás, ovšem mimo lásku a politiku. Tyto dvě věci záměrně přenecháváme kapelám ideově zaměřeným nebo lamačům dívčích srdcí. A taky není na vybranou. Někdo přece musí zpívat o Cundalle, Pedrovi, co se vrací, Zlejch notách na večeři nebo o randění s panem Bendou.
Wohnout

***

Soutěž s panem Bendou

Chcete vyhrát cédéčko skupiny Wohnout? Odpovězte na soutěžní otázku a odpověď pošlete do 26. 11. 2004 na adresu redakce ABC, U Průhonu 13, 170 00 Praha 7. Na obálku nebo na korespondenční lístek napište heslo WOHNOUT. Ze správných odpovědí vylosujeme deset výherců, jejichž jména najdete začátkem prosince na www.iabc.cz.
Který z uvedených hudebních nástrojů skupina Wohnout nepoužívá?
a) basovou kytaru
b) saxofon
c) bicí

CO JE VE HŘE:

1. Všechny čtyři CD skupiny Wohnout: Cundalla, Zlý noty na večeři, Pedro se vrací a Rande s panem Bendou
2. -10. CD Rande s panem Bendou

WWWOHNOUT

V poslední době se snažíme otevřít dveře do naší kuchyně formou internetových stránek. Dáváme si na nich záležet a snažíme se informovat zvědavé "surfaře" o všem, co se kolem nás děje. Proto si na www.wohnout.cz počtete, prohlídnete, poslechnete, stáhnete, objednáte, ale sem tam si i zasoutěžíte. Kdo nevěří, ať prověří.