Informační technologie

Sdílej
 
Na stránkách neziskového výzkumného centra Pew Internet & American Life Project byly zveřejněny výsledky průzkumu uživatelů internetu. A výsledky jsou to docela zajímavé, pokud ne přímo alarmující. Z výzkumu například vyplývá, že plné dvě třetiny uživatelů internetu vůbec nepotřebují internetové hledače (jako je Google, Yahoo, Seznam nebo Centrum). Bezmála polovina uživatelů pak používá tyto vyhledávací služby pouze pětkrát do týdne. Průšvihem ale zavání zjištění, že rozdíl mezi sponzorovaným a neplaceným odkazem ve vyhledávači rozezná pouze osmatřicet procent uživatelů. Hm… také vám začíná docházet, kdo v e-mailech pořád otevírá ty viry?

Internet v bezvědomí
http://www.pewinternet.org/PPF/r/146/report_display.asp

Foto
Na stránkách neziskového výzkumného centra Pew Internet & American Life Project byly zveřejněny výsledky průzkumu uživatelů internetu.
A výsledky jsou to docela zajímavé, pokud ne přímo alarmující. Z výzkumu například vyplývá, že plné dvě třetiny uživatelů internetu vůbec nepotřebují internetové hledače (jako je Google, Yahoo, Seznam nebo Centrum).
Bezmála polovina uživatelů pak používá tyto vyhledávací služby pouze pětkrát do týdne. Průšvihem ale zavání zjištění, že rozdíl mezi sponzorovaným a neplaceným odkazem ve vyhledávači rozezná pouze osmatřicet procent uživatelů. Hm… také vám začíná docházet, kdo v e-mailech pořád otevírá ty viry?
-daš

Klávesy, jak je neznáte
http://www.tech-blog.org/story-2786.html

Foto
Oficiálně existují dva druhy klávesnic. Prvnímu se říká DVORAK a kolem sebe ho moc neuvidíte. Klávesnice zvaná QWERTY je ta, na které ťukáte e-maily u každého počítače. QWERTY je přitom na světě už od roku 1873, kdy byla navržena proto, aby zpomalila práci na psacích strojích a klávesy se nezasekávaly. Firma New Standard Keyboards nyní představila takzvanou „alfabetickou klávesnici“, na níž je na rozdíl od té klasické jen 53 abecedně seřazených kláves, navíc barevně odlišených a na dotyk příjemných. Těžko říct, jestli tím začíná klávesová revoluce, ale pro člověka, který se s počítačem nikdy nesetkal a teď potřebuje napsat e-mail, je to příjemná věcička.
-daš