Informační technologie

Informační technologie
Sdílej
 

Nejlepší překladatel na světě?
http://www.google.com/press/factorytour.html
Google představil novinářům něco ze svého připravovaného automatického překladače. Jeho systém je „trénován“ na dokumentech OSN, které obsahují asi dvacet miliard slov. Překladač načítá dokumenty jak v původních jazycích, tak v mnoha jejich překladech (které mají na svědomí lidé) a pak už jen srovnává, porovnává a přichází na to, jaký překladatelský vzorec je vhodný pro tu kterou situaci.



Víc, jen víc!

http://www.businessweek.com/magazine/content/05_23/b3936060.htm
Foto
Magazín Business Week přinesl zprávu o tom, kam se budou dál vyvíjet mobilní telefony. Japonská společnost DoCoMo už stačila své mobily osadit čipem FeliCa, díky němuž přes mobil zaplatíte jak kokakolu z automatu, tak drobný nákup v obchodě nebo jízdenku na východojaponské železnici. Dalším krokem bude rozšíření mobilu o funkce, které z něj udělají plnohodnotnou kreditní kartu. A to jste si mysleli, že s e-mailovým klientem a fotoaparátem na mobilu máte už nadobro vystaráno.


Další stupeň internetového pirátství

http://news.yahoo.com/s/ap/20050524/ap_on_hi_te/internet_ransom
Na Yahoo! se můžete dočíst o novém druhu internetové kriminality. Jako by nestačilo spyware, do hry vstupuje i „ransomware“. Jak to funguje? Někdo se naboří do vašeho počítače a zakóduje vám důležité soubory. Za to, že je zase odkóduje, požaduje tenhle vyděrač peníze. Rada je stále stejná – neotevírejte přílohy nevyžádaných mailů a zálohujte si data!