Mobil v kapse - Siemens M75

Sdílej
 

Siemens zůstává jako jediný výrobce věrný řadě odolných „outdoor“ mobilů, tedy přístrojů, které si snáze poradí s pády či nárazy, prachem a vlhkostí. Zatímco dříve dodávala podobné přístroje také Nokia či Ericsson, dnes mají zájemci o mobil, který něco vydrží, volbu značně zúženou.
To však neznamená, že by Siemens svého dominantního postavení zneužíval. Naopak, uvádí na trh nové, lépe vybavené modely, čehož důkazem je i M75, který spojuje dovednosti a možnosti manažerských či „skorochytrých“ telefonů se sice nepříliš sexy, ale zato značně odolným zpracováním. M75 vychází z modelu CX75 – funkce a vlastnosti jsou tedy velmi podobné, povrchové zpracování vedle tradičního plastu kombinuje také gumu a kov. Přesto se zdá, že Siemens poněkud polevil a M75 je o poznání civilnější než předchozí M65 (ten měl masivní kovový rám a gumové krytky byly zpracovány o něco lépe) – jeho rozměry a váha proti staršímu modelu narostly, i když pouze mírně (zhruba o 1-2 milimetry v každém směru a 6 gramů na váze).
Displej má stále rozlišení 132 x 176 bodů, zobrazí 262 tisíc barev, baterie s kapacitou 750 mAh by měla nabídnout 250 hodin v pohotovosti či 5 hodin hovoru. Kamera vybavená gumovou krytkou je umístěna klasicky na zadní straně telefonu – její rozlišení je obstojných 1,3 megapixelu. Přestože je tribandový telefon vybaven mnoha funkcemi, jako je push-to-talk (zmáčkni a mluv), MP3 přehrávačem podporujícím také formát AAC+ (hudbu lze uložit na karty RS-MMC), samozřejmými Java hrami a Bluetooth rozhraním, chybí mu dvě podstatné „drobnosti“: hlasové vytáčení a ovládání a podpora EDGE.

Přestože nemá mezi odolnými mobily konkurenci, nabízí Siemens M75 při ceně okolo 9000 Kč velmi solidní výbavu. Hledáte-li přístroj, který neohrozí kdejaký pád či škrábanec, je M75 ideální volbou.

Plné znění článku a kompletní obsah čísla 16 zde naleznete v pondělí 8. srpna