Software

Sdílej
 

Co znamená to číslo?
http://aolej.com/free.html#Mobil

Šikovný prográmek ještě šikovnějšího autora dokáže "přeložit" telefonní číslo na slovo a naopak. Číslici se přiřadí jedno z písmen odpovídající klávesy. Slovo si samozřejmě můžete sestavit i sami, program nabízí pomoc slovníku, který obsahuje 10 000 výrazů (anglicky, ale to snad nevadí). Proto máte značnou šanci, že si to své slovíčko najdete - i když třeba ne v rodném jazyce.
-daš



Vaříme s internetem

http://fitlinie.cz/recepty/

Člověk by měl dokázat sem tam si něco uvařit. A teď není řeč jen o pizze, kterou hodíte do trouby, nebo o jiném polotovaru, který hodíte pro změnu do mikrovlnky. Program s názvem Recepty doma nabízí spoustu návodů na
různých jídel. Navíc je otevřený například doplňování vlastních obrázků (třeba fotek, jak se vám to povedlo). Těžko říct, zda si s ním poradíte sami, ale mamince jistě pomůžete.

-daš


Databáze cheatů

http://www.abcgames.cz/?p=cheater

Bez cheatů by se některé hry prostě nedaly dohrát (pokud u nich samozřejmě nechcete sedět od rána do večera, což bych vám opravdu moc neradil). ABCcheater je databáze cheatů a návodů, které vás nenechají ve hře "zakyslé", ať už máte PC, PS2 nebo třeba GBA. A to vše, prosím, s měsíční aktualizací.

-daš


Nejlepší překladatel na světě?

http://www.google.com/press/factorytour.html

Google představil novinářům něco ze svého připravovaného automatického překladače. Jeho systém je "trénován" na dokumentech OSN, které obsahují asi dvacet miliard slov.
Překladač načítá dokumenty jak v původních jazycích, tak v mnoha jejich překladech (které mají na svědomí lidé) a pak už jen srovnává, porovnává a přichází na to, jaký překladatelský vzorec je vhodný pro tu kterou situaci.

-daš


Víc, jen víc!

http://www.businessweek.com/magazine/ content/05_23/b3936060.htm

Magazín Business Week přinesl zprávu o tom, kam se budou dál vyvíjet mobilní telefony. Japonská společnost DoCoMo už stačila své mobily osadit čipem FeliCa, díky němuž přes mobil zaplatíte jak kokakolu z automatu, tak drobný nákup v obchodě nebo jízdenku na východojaponské železnici. Dalším krokem bude rozšíření mobilu o funkce, které z něj udělají plnohodnotnou kreditní kartu. A to jste si mysleli, že s e-mailovým klientem a fotoaparátem na mobilu máte už nadobro vystaráno.

-daš-


Další stupeň internetového pirátství

http://news.yahoo.com/s/ap/20050524/ap_on_hi_te/internet_ransom

Na Yahoo! se můžete dočíst o novém druhu internetové kriminality. Jako by nestačilo spyware, do hry vstupuje i "ransomware". Jak to funguje? Někdo se naboří do vašeho počítače a zakóduje vám důležité soubory. Za to, že je zase odkóduje, požaduje tenhle vyděrač peníze. Rada je stále stejná - neotevírejte přílohy nevyžádaných mailů a zálohujte si data!

-daš