Milé čtenářky, milí čtenáři

Sdílej
 

většina lidí říká, že pohledy ani dopisy se už dneska nepíšou. Poslat zprávu mobilem je rychlejší a pohodlnější. Ušetříte čas, který byste jinak strávili vybíráním pohlednic v trafice, vymýšlením textů a hledáním poštovní schránky (taky se vám už stalo, že jste balíček pohlednic od moře přivezli až domů?). Spoléhám se na svůj mobil nebo email, je to výhoda, být kdykoliv v kontaktu, ale přesto jsem několik pohledů v létě koupila.
Když mi bylo tolik co vám, byla to často jediná možnost, jak si s kamarády „pokecat“. Není to tak dávno, ale tenkrát jsme neměli mobily a obyčejný telefon nebyl vůbec samozřejmostí. Takže jsme si psali. Hlavně o prázdninách, k narozeninám i k svátku, dobře si vzpomínám, jak jsem byla nadšená, když odpověď přišla brzy (třeba za týden).
Dopisní obálku jsme kolikrát pomalovali tak divoce, že jsme měli obavy, jestli ji pošta vůbec rozluští a doručí. Vždycky se to povedlo. Teď píšu už jen pohlednice z prázdnin a do mojí schránky přicházejí pozdravy (většinou z daleka) pouze několikrát za rok, ale to vůbec nevadí. Všechny si je vystavím a vždycky, když na ně pohlédnu, připomenou mi moje nejbližší přátele. A to je fajn.