Telka do kapsy - Transcend TV Box USB 2.0

Telka do kapsy - Transcend TV Box USB 2.0
Sdílej
 

Televizní karta v domácím počítači už nikoho nepřekvapí. Trošku hůř jsou na tom majitelé notebooků, ti musejí volit externí zařízení, která jsou většinou neskladná, takže v klasické brašně překážejí. Řešením nejen pro ně je Transcend TV Box USB 2.0, které ocení i uživatelé stolního PC.

Malé rozměry

Televizní přijímač je u zařízení Transcend vtěsnán do pouzdra minimálních rozměrů. Připomíná krabičku od mýdla, jen na levé a zadní straně najdete několik konektorů a tlačítko. Tlačítko je multifunkční, jeho hlavní funkcí je uložení aktuální televizní obrazovky na disk ve formátu JPG. Vedle tlačítka najdete zdířku pro napájení, kterou však u stolního počítače používat nemusíte, je tu jen pro případ slabého zdroje napětí při napájení z baterie notebooku. Jinak si přístroj vystačí s napájením přes USB konektor. Rozhraní USB 2.0 je hned vedle napájecího konektoru. Za ním najdete audio výstup pro přímé propojení se zvukovou kartou či s reproduktorem. Na zadní straně je konektor pro vstup audio-video signálu a konektor antény.
Drobné nedostatky

Kromě TV tuneru je v balení samozřejmě sada kabelů a software. Na ten je třeba dát při instalaci pozor. Je trochu nešťastně řešený a je potřeba při jeho zprovoznění mít alespoň základní znalosti se zařízením podobného typu. Po instalaci je však software ucházející – automatické ladění, vyhledávání optimální frekvence, programové předvolby atd. K přístroji se dodává i dálkový ovladač. Je sice malý a má poměrně nekvalitní tlačítka, ale dostačuje.
Celkově hodnotím tuner jako kvalitní s menšími nedostatky, jako jsou uživatelsky nepříjemná instalace a horší dálkový ovladač.