Mobil v kapse

Sdílej
 

Telefon: Nokia 6030 Povedený low-endwww.nokia.cz
Cena: 3990 Kč
V předchozích číslech jsme se věnovali spíše pohledným a stylovým telefonům, a tak je načase podívat se pro změnu po něčem levnějším. Nokia 6030 je žhavou novinkou pro méně náročné (či více spořivé), přesto na první pohled nevyhlíží jako levný telefon a už vůbec ne jako levný telefon od Nokie. Finové se patrně konečně poučili a věnují se designu a použitým materiálům i u levných přístrojů.
Výbava telefonu je do značné míry základní: barevný displej 128 x 128 bodů s nepříliš výrazným podáním barev, 3 MB interní paměti, telefonním seznamem se 300 položkami, podporou JAVA MIDP 2.0 (nainstalována je pouze jedna hra), WAP, datovými přenosy (telefon má datový konektor, a bylo by tedy patrně možné využít jej jako GPRS modem). Baterie s kapacitou slušných 900 mAh by měla stačit na více než tři dny běžného provozu. Pochvalu zaslouží dobře zpracovaná klávesnice i směrový kříž a ostatní tlačítka, odezva menu by mohla být rychlejší.
Za nadstandardní výbavu lze označit FM rádio, které však hraje pouze v mono režimu – díky němu jsou přibalena i sluchátka, která zároveň fungují jako základní HF sada. Nokia 6030 je levný telefon, za který se před kamarády rozhodně nemusíte stydět – s ohledem na skutečně základní výbavu by ale cena mohla být i nižší.

Úplné znění článku zde naleznete 19. září…