Milé čtenářky, milí čtenáři,

Sdílej
 

v redakci jsme vedli zajímavou diskusi o tom, kolik z vás už chytlo blogování. Někdo říkal, že blogerů je mezi čtenáři ábíčka určitě hodně, ale někdo zase namítal, že je pořád ještě řada lidí, kteří vůbec netuší, co to blog, blogování a bloger vůbec znamená.
Myslím, že takoví "neználci" jsou hlavně mezi dospělými. (Třeba můj manžel mi prozradil, že se těší, až si v tomto čísle přečte článek o blogování a bude konečně in.) Vy máte blogy - kdežto my jsme ve vašem věku měli deníky.
S psaním deníku začal jednoho večera skoro každý, ale jenom málokdo to vydržel déle než pár minut, výjimečně i pár týdnů. I já jsem si deník psala, dokonce několik let, a jedinou čtenářkou, která se do něj směla podívat, byla moje nejlepší kamarádka. Blogy jsou internetové zápisníky a některé se klasickým deníkům svým způsobem podobají. Rozdíl je jen v tom, že zápisky svěřené sešitu byly vždycky tajné a bylo třeba je dobře schovat.
U blogů je tomu právě naopak - obsah je určený celému světu a nejhorší by pro jejich tvůrce snad bylo, kdyby zůstal bez povšimnutí. Jestliže patříte mezi blogery, napište nám o tom!