Wings of War

Wings of War
Sdílej
 

BLACKFIRE

Snad každý kluk aspoň jednou zatoužil stát se pilotem stíhacího letadla. Nová stolní hra Wings of War vám umožní zažít atmosféru leteckých soubojů první světové války a tak vám částečně tento sen splní.

VZDUŠNÉ SOUBOJE


Příprava hry je velmi jednoduchá. Najdete si dostatečně velkou rovnou plochu a rozdělíte si karty letadel a letových
Foto
manévrů. Před každým kolem si nejdříve potají naplánujete tři letové manévry, které musíte zahrát v přesném pořadí. Máte k dispozici jak klasické manévry (přímý let, obraty), tak i střemhlavý let a Immelmannův obrat. Samotná hra probíhá tak, že karty letových manévrů postupně přikládáte ke kartě letadla, takže na sebe přesně navazují vyznačenými místy.
Karta letadla se pak posune na místo označené na kartě leteckého manévru.

STŘÍLENÍ


Následuje střelecká fáze kola.
Každé letadlo má na své kartě vymezen palebný úhel, a kdykoliv se v něm octne protivníkův stroj, můžete začít pálit.
Foto
Vzdálenost a úhel se vyměří speciálním pravítkem, a jestliže je stroj zasažen, protivník si lízne z balíčku zásahových karet.
Ty označují míru poškození stroje a náhodné události (např. zaseknutý kulomet, zaseknuté kormidlo atd.). Následuje odhalení dalšího letového manévru a celý proces se opakuje. Jakmile míra poškození dosáhne počtu vyznačeného na kartě, je letadlo zničeno.
Hra také nabízí několik scénářů se zvláštními úkoly (např. pořídit snímek cíle nebo bombardovací mise).

PRO NADŠENCE


Wings of War je určena pro dva až čtyři hráče a jedna bitva trvá zhruba 30 minut. Dobrý pozor musíte dávat při posunování kartami, protože stačí drobná nepřesnost a zvrátíte výsledek souboje. To ale nadšence do starých letadel určitě neodradí. Takže pokud chcete zažít souboj mezi letouny SPAD a Fokker, vzhůru do kokpitu!

*** 1/2