Trénink agility 3 - Slalom

Trénink agility 3 - Slalom
Sdílej
 
Trénink agility by měl vždy probíhat pod vedením zkušeného instruktora! Překážky nesmějí být pro psa nebezpečné. Pokud si však se svým hafanem chcete jen občas zaběhat a zaskákat na chatě či na zahradě, Zuzana vám poradí, jak na to.

Jedná se o základní překážku. Má dvanáct tyček vzdálených od sebe 60 cm, jejich výška by měla být 100150 cm. Je to obtížný prvek a pejsek se ho učí dlouho, mnohdy celý život.
U slalomu musí pes naběhnout k první tyčce zprava a následně v co nejkratším čase prokličkovat mezi ostatními. Ani jednu nesmí vynechat.
Jde tam tedy o správný náběh, rychlost a samozřejmě bezchybnost.

JAK NA TO?


Slalom je nejlepší ze začátku trénovat ve dvou. Pes nechápe, co po něm chcete. Dejte si ho proto na vodítko a vezměte do ruky nějakou

Ruku dáme pejskovi

hračku či pamlsek, na který reaguje.

těsně před čumák

Před slalomem nezapomeňte důrazně

a provedeme ho celým slalomem

říci povel „Slalom!“ Váš pomocník povede psa mezi jednotlivými tyčkami a vy se můžete soustředit na správné pohyby rukou: psovi ji dáte těsně před čumák a takto ho provedete celým slalomem. Celou dobu jdete vedle něj! Několikrát to zopakujte, a pokud to pejsek začíná chápat (což někdy trvá velmi dlouho), vodítko mu můžete sundat a trénovat bez něj. Nezapomeňte psa za dobře provedený cvik pochválit a odměnit.
Slalom neběhejte moc často, mohl by vašeho pejska začít nudit.
Příště skoková překážka