Hra čísla: Prince of Persia Two Thrones

Hra čísla: Prince of Persia Two Thrones
Sdílej
 

PC akční
Two Thrones je posledním dílem trilogie, který skvěle využívá zkušeností z předchozích titulů a umožňuje hráčům naplno rozjet koncert princových akrobatických kousků i bezhlavých soubojů. Příběh vás zavede do Babylonu, který je v plamenech a jeho obyvatelé jsou zotročeni zrádným vezírem. Ten také znovu unesl princovu družku Kaileenu a princovi nezbývá nic jiného než se znovu pustit do boje proti různým příšerám a netvorům, které obsadily trosky bájného města.
Úchvatné grafické zpracování Babylonu je umocněno nápaditou strukturou levelů. Úzké uličky, chrámy, tržiště nebo sluncem rozpálené střechy jsou ideální pro různé výskoky, šplhání a ručkování. Novinkou je například možnost zaseknout šavli do určitých míst ve zdi a odrazit se k dalšímu záchytnému bodu. Musíme podotknout, že tato hra téměř vyžaduje použití gamepadu, bez něho budete mít jen poloviční zážitek.
Prince of Persia Two Thrones není hra nacpaná novinkami. Většinou se jedná o maličkosti dolaďující už tak bombastickou hratelnost jeho předchůdců. Něco vás však přece překvapí. Princ, očarovaný a nakažený zlem, se občas promění v krvelačného tvora, který k životu potřebuje zabíjení nepřátel. Jediným vysvobozením je voda, po které se opět stane normálním.
Legendární Prince of Persia se na počítačích objevil již před patnácti lety. Pokud budou všechna další pokračování stejně kvalitní jako Two Thrones, jistě ho budeme na monitorech několik dalších desítek let potkávat.

Hodnocení: 4,5/5
Výhody: grafické zpracování, svižná akce, hratelnost, stavba levelů, princova temná osobnost
Nevýhody: nepřesné ovládání na klávesnici, nevhodně umístěná ukládací místa

Výrobce: UbiSoft
Website: www.princeofpersiagame.com