Call of Duty 2

Sdílej
 

Call of Duty 2 se vřítilo mezi hráče jako rozběsněná vichřice a stejným způsobem dokáže pohltit i jeho atmosféra. Od první minuty hry budete bez šance jakkoli si oddechnout nebo projít pár metrů bez toho, aby na vás nějaký Němec nevypálil. Vzduch je plný létajících kulek, mnoha zvuků a neustálé výkřiky spolubojovníků celkově vytvářejí strhující atmosféru, která je hlavní zbraní tohoto titulu.
Skladba misí je podobná prvnímu dílu. Začínat budete v mrazivém počasí Stalingradu, kde se za ruské vojáky porvete o každý dům. Až budete mít plné zuby padajícího sněhu, hra vás přenese do pekelně horké pouště Afriky. Než se nadějete, už si to budete plout ve vyloďovacím člunu směrem k normandských plážím. Celkem vás čeká deset kapitol s mnoha originálními misemi.
Bohužel se stále budete setkávat s jejich velkou lineárností, tedy malým výběrem možností, jak úkoly splnit. Byla však zlepšena inteligence nepřátel, kteří jsou tvrdými protivníky. Neustále na vás tlačí, házejí granáty a jinak znesnadňují život. Ten vám ale neubývá a ani není třeba hledat lekárničky. Jen se musíte snažit nebýt vážně zasaženi v krátkém časovém rozmezí. Nový způsob simulace zranění je opět podřízen atmosféře hry. Call of Duty 2 je především nezapomenutelný válečný zážitek a jen těžko budete hraní přerušovat.

Výhody: atmosféra, grafika, různorodé a originální mise, simulace zranění
Nevýhody: linearita misí, nereálná účinnost zbraní, nedoladěný multiplayer

Výrobce: Infinity Ward Web: www.callofduty.com/cod2/
***

Jak hrát Call of Duty 2
* Neustále postupujte, spolubojovníci vás budou následovat.
* Taktika: hoďte granát, Němci začnou opouštět obranná
postavení a vy je můžete zlikvidovat.
* Používejte kouřové granáty.
* Snažte se dostat nepříteli do boku.
* Sledujte nepřátelské granáty.