Váš web

Váš web
Sdílej
 
Příliš temné pohádky... Star Trek přehledně... Hodina dějepisu... Vystřelit se z děla... Slovník cizích slov...

Příliš temné pohádky

http://homepage.tinet.ie/~sebulbac/burton/

V případě, že jsou vám blízké temné pohádky Tima Burtona (jako je třeba Mrtvá nevěsta nebo Střihoruký Edward), mohla by vám udělat radost jeho kniha The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories. Celá kniha i s obrázky je k dispozici na internetu. Případné čtenáře upozorňujeme, že - už podle názvu - skutečně nejde o příliš veselé čtení.

Jirka


Star Trek přehledně

www.volny.cz/stvspm/index.htm

Na této adrese najdete amatérské stránky věnované Star Treku. Na jedné z nejobsažnějších českých databází lodí se stále pracuje, už nyní však je na těchto stránkách více než 1500 tříd, 10 000 lodí a nechybí ani časová linie. Jen tak dál!

Petr


Hodina dějepisu


http://dejepis.com/

Těžko hledět do budoucnosti, když neznáte minulost. S budoucností si musíte poradit sami, ale s dějinami vám pomůže stránka dejepis.com. Na stránce můžete vyhledávat informace podle jednotlivých kapitol (například Starověké státy, Osvícenství a Velká francouzská revoluce či Svět po druhé světové válce) nebo podle klíčových slov.

Jitka


Vystřelit se z děla


http://www.cannon-mania.com/human-cannon.htm

Varietní umělci předvádějí různé věci. Skáčou salta, chodí po rukou, zpívají nosem - a někteří z nich se také nechávají vystřelit z kanonu. Na této adrese získáte podrobné informace o tom, kdo byl pravděpodobně první „živou dělovou koulí“, i o vývoji této podivuhodné disciplíny. Nechybí ani několik přehledných (nikoliv instruktážních) videí.

Mutík


Slovník cizích slov


http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/

Nemůžete znát všechno, občas stačí jen vědět, kde získáte odpověď. S významem cizích slov to je jednoduché - internetový slovník cizích slov vyhledává pojmy také podle výslovnosti a s diakritikou si nemusíte dělat starosti. Můžete vyhledávat i obráceně: k českému slovu si najít cizí výrazy, které mu významem v různých situacích odpovídají.

Matěj
SPOLUPRACUJTE S ÁBÍČKEM!

Zapomněli jsme na vaši oblíbenou webovou stránku? Napište nám o ní! Nejzajímavější webové tipy zveřejníme na této stránce. Pište na e-mail smid@ringier.cz a do políčka Předmět uveďte „Váš web“.

Autor

Vybírá a přebírá Darek Šmíd