Knihy

Knihy
Sdílej
 

Harry Potter a princ dvojí krve
Albatros

J. K. Rowlingová je jako hráč pokeru.
Nikdy dopředu nevíte, co od ní můžete čekat. I v této knize dokáže překvapit nečekanými zvraty událostí. Stále však nechává spoustu nezodpovězených otázek a připravuje si tak půdu pro závěrečný sedmý díl. A opravdu bude mít na co navazovat. Harry, který v Princovi dvojí krve pomalu dospívá v muže, se dozvídá spoustu věcí o Voldemortově minulosti. A uvědomuje si stále častěji, jak je závěrečný souboj s ním nevyhnutelný.

****


Děsivá věda: Důvtipní detektivové


Egmont

Sherlock Holmes, Jessica Fletcherová i Hercule Poirot byli proti dnešním detektivům amatéři. Současní kriminalisté se totiž na rozdíl od svých předchůdců mohou spolehnout na pomoc moderní techniky a vědy. Publikace Důvtipní detektivové popisuje nejnovější pátrací postupy a dozvíte se v ní, podle čeho lze usvědčit pachatele. Celá kniha je už tradičně doplněná vtipnými ilustracemi Roystona Robertsona.

****


Bratr vlk


Knižní klub

Torak je obyčejný dvanáctiletý kluk. Žije však v hlubokém Hvozdu, který před šesti tisíci lety pokrýval většinu území severovýchodní Evropy. V životě moc štěstí neměl. Matku nikdy nepoznal a jeho milovaného otce zabil zuřivý medvěd. Torakův otec si před smrtí přál, aby chlapec vyhledal pomoc Ducha světa a s medvědem se utkal. A tak se náš hrdina vydává na dlouhou cestu, doprovázen vlčím štěnětem, vstříc vysokým horám, kde podle pověstí žije všemocný vládce Hvozdu. Kniha má rychlý spád a je velmi čtivá. Určena je především pro všechny, kdo mají rádi severskou mytologii.

****