Mobil v kapse

Mobil v kapse
Sdílej
 

JAVA

Age of Heroes


Army of Darkness

Foto
Výrobce: QPlaze, www.playmobil.cz
Platforma: J2ME
Cena: 79 Kč
Počítačová kultovní série Heroes of Might and Magic se dostává na mobilní telefony pod názvem Age of Heroes.
Jedná se tedy o turn-based takticko-strategické RPG. Ve velkém světě kouzelníků, rytířů, draků a jiných nestvůr vedete svou armádu do boje proti temnému nepříteli. Jednotlivé pluky pod dohledem hrdinů s různými schopnostmi táhnou proti nepříteli. Zabíjejí hrdiny a dobývají vesnice, města a hrady.

ZAJÍMAVOST


V Británii platí za příchozí hovory

Britský operátor 3 vymyslel skvělou reklamní kampaň. Přitahuje své zákazníky na platbu příchozích hovorů a SMS.
Pěkně divné, co? Ale je to trošku jinak, než to vypadá. Zákazníci neplatí operátorovi, ale operátor zákazníkům. Získané finance potom mohou zákazníci využít na aktivaci nových služeb, případně jejich využívání. Operátor tak chce mimo jiné naučit uživatele mobilních telefonů využívat všech možností své sítě.

TELEFON:Siemens S L75



Elegantní a výkonný

Foto
www.siemens.cz
Cena kolem 9000 Kč
Zajímavou kombinací odstínů šedé a černé a vypouklé přední strany docílili designéři velmi stylového vzhledu. Velikostí ani vahou není ani velký, ani malý, ani těžký, ani lehký; prostě přiměřený (rozměry 92 x 48 x 23 mm a hmotnost 99 g). Klávesnice je kvalitní, a ačkoli je horní řada kláves příliš blízko vysouvací přední straně (displej a středové tlačítko), píše se na ní docela dobře. Když už jsem zmínil displej, ten má velikost 28 x 38 mm, rozlišení 132 x 176 bodů a zobrazuje 262 000 barev.
Z datových technologií nechybí Bluetooth, GPRS a EDGE (oboje třídy 10).
S L75 přehrává také MP3, ale paměť má pouze 52 MB. Samozřejmostí je 1,3megapixelový foťák, MMS a T9, která nezkracuje zprávy.


MŮJ NÁZOR


Robert, 13 let
Foto

Já se za trendy v mobilech moc nehoním. Stačí mi, když se z telefonu dovolám nebo pošlu esemesku. Mobil mám hlavně kvůli spojení s mámou.