Reakce na výzvu

Sdílej
 

V článku o programu Google Earth v ABC č. 3 jsme se vás ptali, co programu říkáte a jak jej používáte.
Z odpovědí vybíráme:


Nejradši se dívám do měst, do hor i do exotických krajin. Ta funkce naklonit je super. Když jsem se díval do Antarktidy, byl tam samej sníh. Fakt dobrej program!!!

Dominik Chrástek, 10 let



Google Earth jsem jednou našel na serveru se softwarem. Nejdříve jsem zkoušel program NASA World Wind. Jelikož měl ale mnoho MB, tak jsem přestoupil ke Googlu. Nejraději „navštěvuji“ velkoměsta po celém světě, např. New York. Rád se také podívám na egyptské pyramidy.

Marek, 11 let


Google Earth som si stiahol už dávnejšie. Myslím si, že je to uplná paráda. Sklamalo ma, že mnohé mestá v ČR a SR niesú nafotené s väčším zoomom. Škoda je aj, že v takom veľkom meste ako Londýn niesú 3D budovy. Napríklad taký Tower Bridge alebo Big Ben by v 3D boli veľmi zaujímave. A fajn by bolo, keby mapy boli častejšie aktualizované. Ale napriek tomu si radšej pozerám miesta, ktoré poznám, a tiež si rád pozerám svetové letiská aj mimo Európy.

Ivo


Každý večer nic jiného nedělám, než že si sednu k počítači, vezmu si časopis ABC, nalistuju stránku o Google Earth, zapnu také na počítači Google Earth a jdu na to. Radši bádám tam, kde jsem nikdy nebyl. Nádherný je například Mount Everest v 3D. Prostě je to super program a super časopis ABC. Je to ohromně zajímavé.

Honza Kohout, 11 let


Google Earth máme doma už měsíc a pořád mě baví prolétávat se nad novými místy. Samozřejmě jsem se podíval na panelák, ve kterém bydlíme. S programem jsem seznámil i kamarády na kroužku v DDM a všichni byli nadšení.

Radim, 3. B


Google Earth je super program a v kombinaci s PDA vybaveným GPS je to skvělá kombinace! Nejprve jsem se samozřejmě podíval na náš dům, ale jinak navštěvuji místa vzdálená, exotická a turisticky známá. První zastávka byl Manhattan, kde jsem hledal sochu Svobody. (Chcete-li ji vidět, „jeďte“ na Manhattan a napište do vyhledávače Statue of Liberty, pak už ji snadno najdete). Jinak mě zaujala Eiffelova věž (ve skvělém rozlišení) a pyramidy u Káhiry. Skvělé jsou i deštné pralesy!

Robert Dlouhý