Mobil v kapse

Mobil v kapse
Sdílej
 

TELEFON

LG F3000


Tak s tímhle jezdí Tomáš Enge


Foto
cz.lge.com asi 8000 Kč Jaká je největší láska mužů od narození až po hluboké stáří? Ano, auta! Začíná to angličáky, pokračuje přes první ojetou škodovku, vrcholí luxusním mercedesem třídy S a končí přemlouváním inspektora, že vidíte i slyšíte dobře, že nemáte zpomalené reakce a že nejste tak starý, jak vypadáte.
Přesně toho si byli vědomi designéři LG, neboť nový telefon, přiléhavě nazvaný F3000, má svůj předobraz ve sportovních automobilech. F3000 tak vypadá nejen navenek, ale stylizované jsou i zvuky a celé uživatelské rozhraní.
Z technologických vymožeností nechybí Bluetooth, GPRS třídy 10 a 1,23megapixelový foťák. Véčko přehrává i MP3, zároveň však trpí klasickým syndromem malé paměti a absence podpory paměťových karet. Velikostí a vahou patří telefon spíš mezi malé a lehké (87 x 44 x 24 mm, 85 g). Obrazovka má klasické rozměry, rozlišení i počet zobrazitelných barev (28 x 35 mm, 128 x 160 bodů, 65 000 barev). Pochvalu si zaslouží klávesnice - pěkná i stoprocentně účelná.
Co se týče poměru funkcí a ceny, není F3000 žádná hvězda. Za stejnou cenu můžete pořídit i něco vybavenějšího.
Na druhé straně, koupíte za osm tisíc porsche?


MŮJ NÁZOR


Foto
Tomáš, 14 let

Hry na mobilu hraju, když se nudím. Mám v oblibě hlavně Tonyho Hawka, protože skejt mě baví i na živo, i když ještě radši mám kola nebo snowboard.


ZAJÍMAVOST


Závislost

Poslední britská studie dokázala závislost lidí na mobilním telefonu. Asi 90 procent respondentů ankety uvedlo, že jsou neklidní, jestliže telefon aspoň jednu hodinu nepoužijí. Osmdesát procent podobné pocity prožívá, když jejich mobil dlouho nemůže nalézt síť. A ztrátu telefonu většina lidí považuje za větší pohromu než ztrátu jiných cenností.


JAVA


Elektra


Foto
Výrobce: Mforma, www.playmobil.cz Platforma: J2ME Cena: 79 Kč Elektra je hra na motivy známého komiksu, potažmo filmu. V akční plošinovce máte za úkol pomstít se ninja kultu, známému pod názvem Hand. Po vůdci skupiny budete pátrat v jihoamerické džungli a budete prohledávat sídla tamějších boháčů. Během hry využijete spoustu bojových triků a naučíte se používat různé zbraně.