Řešení

Sdílej
 

Co je na obrázku?

V ABC č. 3 byla naše hádanka jednoduchá, protože oko sovy poznal prakticky každý soutěžící. Až na pár těch, kteří hádali oko ryby, hada, kočky a dalších tvorů. Cenu posíláme těmto úspěšným řešitelům: M. Novotnému z Jemnice, M. Živné z Komořan u Rousínova a J. Beraxovi z Predajné na Slovensku. Všem blahopřejeme. V ABC č. 5 byla naše hádanka složitější, na obrázku byla neobvyklá houba Šupinovka zlatozávojná. Pokud jste poznali, že jde o šupinovku, nebo jste hádali nějakou jinou podobnou houbu, máte velkou šanci získat jednu z výher.

-mat-

Zakódovaný obrázek z č. 1

Zakódovaná lokomotiva a to parní a s tendrem "Zakódovaná lokomotiva a to parní a s tendrem byla v č. 1." Na tom se shodlo mnoho čtenářů. Při losování měli štěstí: M. Blümel z Hulína, J. Janovský z Ledců a V. Salajka z Moravské Nové Vsi. Gratulujeme! Těší nás, že vás kódované obrázky tolik baví. Pokud nám ovšem posíláte svoje výtvory, uvědomte si, že šanci na uveřejnění mají jen obrázky hezké, srozumitelné a hlavně logicky řešitelné. Obrázky řešitelné metodou "pokus-omyl" řešitele jen otráví. Nepotěší ani našeho spolupracovníka, který se s řešením lopotí a nakonec je nucen obrázek odeslat do koše.

MK

Výherci Age of Empires II

Soutěž o Age of Empires II měla velký úspěch, což je skvělé, protože čím více lidí se takové soutěže zúčastní, tím lepší ceny se nám podaří příště získat. A teď už výherci. Počítačovou hru Age of Empires II vyhráli: Linda Charvátová z Prahy 5, Jakub Stach z Pardubic, Tonda Klein z Rudy nad Moravou, Martin Židlík z Ostravy a Zdeněk Krejča z Vyškova. Všem gratulujeme.