Milé čtenářky, milí čtenáři,

Sdílej
 

před několika týdny jsme s ábíčkem vyrazili do Pece pod Sněžkou. Tady v Praze jsme sice cítili, že jaro přijde každou chvíli - už ťukalo na dveře, ale v Krkonoších, v nejkrásnějších a nejvyšších českých horách, bylo sněhu jako uprostřed zimy.
A vlastně to bylo dobře, protože Snowjam, špičková snowboarďácká akce zimní sezony, by bez sněhu byla poloviční, a neměla by tudíž tu vynikající atmosféru, kvůli níž se na "jam" jezdí z celé republiky i ze zahraničí.
Přijeli jsme "zkušeně" terénním autem (a dobře jsme udělali, protože dostat se až pod sjezdovky v klasickém voze by nám trvalo do konce víkendu), až po střechu naplněným časopisy, samolepkami, odměnami do soutěží. Měli jsme poněkud obavy, jestli rozdávat ábíčka mezi lyžaři a snowborďáky je dobrý nápad (mimo jiného jsme se báli, aby nepřišli k úrazu, když si budou číst při jízdě po sjezdovce), ale už během dopoledne jsme rozdali skoro všechno (ulevilo se nám: četli si u čaje) a v jednu po poledni jsme neměli ani jedno ABC. Byla to vichřice, i když zrovna vítr vůbec nefoukal. Několik fotek z ní si můžete prohlédnout na následující stránce.