Web

Web
Sdílej
 
Mnemotechnika... Zaniklé obce... Jak se věci vyrábějí... Manhattan 3D... Náklad jako trám...

Mnemotechnika


http://www.netnaut.com/mnemonics.html

Bez mnemotechnických pomůcek bychom byli často pěkně namydlení. Nejde o žádný podvod, jen o zjednodušení látky, kterou se člověk musí stůj co stůj namemorovat. Jistá Amanda sbírá na své stránce anglické mnemotechnické pomůcky pro aritmetiku, chemii i hudební nauku. Většinou to jsou dobře zapamatovatelné básničky (jejichž první písmena dávají dohromady například název skladatele), a tak se vám hodí i k nenásilné výuce anglického jazyka.

Myšička




Zaniklé obce


http://www.zanikleobce.cz/

Projíždíte někdy záhadným místem, na němž zůstaly jen zchátralé trosky budov? Zajímá vás, jaká vesnička stála kolem kostelíčku, který zatopila přehrada? Pak zabruste na informační stránku o zaniklých obcích na území Česka.
J. Spurný


Jak se věci vyrábějí

http://www.madehow.com/

Korek, psí keksy, osvěžovač vzduchu, granát, ocet. Co mají tyhle věci společného? Nic, až na internetovou stránku, na níž je popsán proces, při kterém přicházejí na svět. V několika oddílech webu najdete skutečnou hromadu informací o nejrůznějších výrobcích. Nechybějí tu detaily o výrobním procesu ani historie výrobku a popisy jeho využití.

Mirek Brázda


Manhattan 3D


http://www.searchscapes.net/

Trojrozměrný Manhattan patří k těm internetovým projektům, u kterých je obtížné říct, k čemu jsou dobré, ale je s nimi celkem zábava. V podstatě jde o mapu složenou z informací, tvarovaných podle geografie této části New Yorku. Ulice tak tvoří samotná jména ulic a budovy zase nejrůznější jména a názvy přítomných kanceláří

Bublifuk



Náklad jako trám


http://www.ezprezzo.com/crazypics/overloaded.html

A jedna stránka čistě jenom na dívání. Najdete na ní fotografie rozličných dopravních prostředků nesoucích příliš velké náklady. Nejsou to fotomontáže, ale momentky z různých částí světa, kde to někdo s tím nákladem trochu přehnal. Nechybějí tu indické vlaky doslova obalené cestujícími ani zásilka počítačů přepravovaná na téměř obyčejném jízdním kole.

Jitka


SPOLUPRACUJTE S ÁBÍČKEM!

Zapomněli jsme na vaši oblíbenou webovou stránku? Napište nám o ní! Nejzajímavější webové tipy zveřejníme na této stránce. Pište na e-mail smid@ringier.cz a do políčka Předmět uveďte "Váš web".

Autor

Vybírá a přebírá Darek Šmíd