The Elder Scrolls IV: Oblivion

Sdílej
 

PC RPG
Vystupte z temných chodeb žaláře a zhluboka se nadechněte. Právě stojíte před jedním z nejúžasnějších dobrodružství svého virtuálního života. Záleží jen na vás, co budete ve hře Oblivion podnikat. Můžete se pouze toulat po graficky úžasně zpracované krajině, povídat si s obyvateli, plnit úkoly, vydělávat peníze a zabíjet různé potvory. Nebo se staňte válečníkem, kouzelníkem či lupičem a přepadávejte pocestné. Díky skvělé volnosti a živému prostředí TES4: Oblivion nehrajete, ale téměř prožíváte.
Jenomže vy jste byli povoláni k záchraně království, jehož vládce byl právě zavražděn. Musíte nalézt dědice a kouzelný amulet. Příběh zde však nemá pevnou linii. V téměř jakékoli jeho části ho můžete opustit a pustit se do jiných činností – například si vylepšovat bojové a kouzelnické schopnosti nebo se zdokonalovat v míchání magických lektvarů.
Soubojový systém je na žánr RPG akční, ale zábavný. Dle zaměření vaší postavy se do skřetů a jiné havěti můžete pustit mečem, šavlemi nebo je z dálky ostřelovat šípy a ničit působivými kouzly.
Má TES4: Oblivion vůbec nějaké chyby? Každý si najde něco, co mu nesedí. Málo postav ve městech, až příliš akční soubojový systém nebo občasné chyby umělé inteligence. Ale všechny tyto argumenty vždy přebije naprosto strhující atmosféra fantasy světa, ve kterém můžete s obrovskou volností zažívat podivuhodná dobrodružství.

Hodnocení: pět hvězd
Výhody: Úžasný svět žijící vlastním životem, nekonečně možností jak hrát, zábava na měsíce
Nevýhody: hardwarové nároky

Hra je originálně pouze v anglickém jazyce, ale již se pracuje na neoficiálním překladu - viz http://oblivion.bonusweb.cz

Výrobce: Bethesda Softworks
Web: www.theelderscrolls.com