Ghost Recon: Advanced Warfighter

Sdílej
 

Xbox 360, PC akční

Pod pojmem voják budoucnosti si nemusíte představit jen zmutovaného jedince s neomezenou výdrží. Například reálný americký projekt Land Warrior se již testuje mnoho let a dělá z obyčejného pěšáka nebezpečnou zbraň, vybavenou nejmodernější ochranou, zbraněmi a elektronikou. Něčím podobným budete vybaveni i ve hře Ghost Recon: AW, ve které vás jako velitele speciální jednotky vysadí do bojů v Mexico City proti ozbrojeným vzbouřencům.
Jak je u série Ghost Recon zvykem, nepůjde o bezhlavé střílení, ale o perfektně plánované akce celého týmu. K dispozici máte několik rozkazů, které členům svého týmu jednoduše zadáváte a snažíte se taktikou přelstít početnějšího soupeře. I když je ovládání trochu složitější, po několika misích si na ně zvyknete a začnete si užívat vymožeností high-tech vybavení. Hledí přilby je totiž vybaveno integrovaným navigačním systémem, nočním viděním apod.
Občas budete velet i vrtulníkům Apache nebo různým obrněným vozidlům, které vám pomohou prorazit nepřátelskou obranu.
Hra obsahuje celkem dvanáct misí, což je zhruba stejný počet hodin virtuálního válčení. V nich budete zajišťovat bezpečnost důležitých osob, ničit strategické cíle nebo třeba bránit důležitá místa. Po dohrání singleplayeru je v nabídce také kooperativní multiplayer, který rozhodně stojí za to.
Třetímu dílu Ghost Recon bychom mohli vytknout snad jen liduprázdné ulice a občas podivné chování umělé inteligence, jinak je to výborný titul plný taktiky a napínavých akcí, který se opět vrací z konzolí také na PC.

Hodnocení: 4 hvězdy
Výhody: taktické a napínavé akce, technické vybavení vojáků, grafické zpracování, kooperativní multiplayer
Nevýhody: umělá inteligence, liduprázdné ulice

Výrobce: Red Storm / UbiSoft
Web: www.ghostrecon.com