Tomb Raider: Legend

Sdílej
 

Tuhle kočku vám asi nemusíme představovat. Lara Croft a herní série Tomb Rider je tu s námi přes deset let, má již sedm pokračování, byla zfilmována a je držitelkou čerstvého zápisu do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpopulárnější herní postava.
Teď se nám přišla znovu ukázat v dalším dílu s názvem Tomb Raider: Legend, který se způsobem hraní vrací k dobrým kořenům prvních titulů série. S Larou Croft se podíváte do bolívijských pralesů, starodávných chrámů, zmrzlých horských krajů, ale také třeba do Tokia. Rozmanitost míst a velmi slušné grafické zpracování vytvářejí celkově působivou atmosféru. Kromě nádherných scenerií budete obdivovat i skvěle vymodelovanou a animovanou postavu slečny Croft, obzvláště pánská část hráčstva se potěší pohledem na křivky jejího těla.
Nový kabát a prostředí doplňuje vychytané nářadíčko. Lara teď například vlastní magnetický hák na vysunovacím laně a jeho pomocí může překonávat zrádné propasti nebo si přitahovat různé věci. Při riskantních skocích využijete i speciální funkci, díky níž Lara dokáže ručkovat rychleji a zachytit se jednou rukou. Její akrobatické kousky na liánách nebo skalních převisech, kdy visí nad mnohametrovými stržemi, jsou obdivuhodné, přestože požitek z nich občas kazí špatný úhel kamery.
Kromě těchto akčních přeskoků na vás čeká řešení puzzle třeba v podobě starověkých strojních mechanismů. Dojde i na střet s nepřítelem, kdy rozžhavíte hlavně pistolí a občas se dostanete i k různým samopalům nebo granátometům. Nepřátelé mají bohužel inteligenci houpacího koně, takže přestřelky jsou velmi snadné, obzvláště se zabudovaným automatickým mířením.
Ale Tomb Raider: Legend nabízí hlavně parádní atmosféru a zajímavý příběh, který poodkryje nové věci ze života Lary Croft. Určitě si s ní dejte v tomto pokračování rande. Stojí to za to.

Výhody: skvělá atmosféra, pěkná grafika, různá prostředí, hratelnost, puzzle Nevýhody: slabá umělá inteligence nepřátel a nudné přestřelky, občas nešikovný úhel kamery

Výrobce: Crystal Dynamics/Eidos Web: www.tombraider.com

PC akční