Beetle Crazy Cup

Sdílej
 
Tolik různých brouků jen tak někde neuvidíte. A tady si s nimi i zajezdíte.

Beetle Crazy Cup je závodní hra (což jste asi z obrázku poznali), ve které řídíte jediný automobil - proslulý Volkswagen brouk. Čeká na vás obrovské množství roztodivných modifikací tohoto auta a u některých strojů ani nepoznáte, že základem pro jeho stavbu byl brouk. Všechna vozítka ale po silnicích jezdila i když některá mají s původním strojem společného opravdu málo (možná několik šroubků).

Raketový brouk

O broucích (těch autech) se obecně ví, že jsou univerzální. To, co předvádějí v této hře, je ale opravdu neuvěřitelné. Stačí, když vám řekneme disciplíny, ve kterých se soutěží. Speed jsou klasické rychlostní závody na okruhu, cross se jezdí po boulovaté trati s terénními brouky, buggy startují většinou na mořském pobřeží a závodí se s rychlými buginami, monster truck je závod brouků na obřích kolech, kterými hravě drtí vraky aut. Tak to by stačilo, ne? Ano, je tu ještě jedna disciplína, ve které se brouci nejvíce přibližují svým hmyzím bratrům. Ta disciplína se jmenuje jump a z názvu je určitě jasné, že v ní jde o skákání - musíte své auto rozjet nejrychleji, jak to jen jde, pak zapálit raketový motor a na speciální rampě skočit co nejdál. Brouk prostě umí všechno. Beetle Crazy Cup Beetle Crazy Cup Beetle Crazy Cup

Několik typů závodů

Beetle Crazy CupA jak získáváte jednotlivá vozítka? Musíte si je koupit. Pro každou disciplínu jsou určeny jiné stroje, a jestli chcete lepší vůz, zaplaťte. Peníze (body) dostáváte za vítězství v závodech čím obtížnější závod, tím větší suma. Kromě Beetle Challange, tak se totiž tenhle styl závodění jmenuje (a je to určitě nejzábavnější způsob ježdění v této hře), nabízí Beetle Crazy Cup ještě dva druhy závodů. První je quick race - nasednete do auta a jedete (zde ale není na výběr moc tratí ani vozů) - a druhý je šampionát, ve kterém se zúčastníte několika na sebe navzájem navazujících jízd.

Není brouk jako brouk

Beetle Crazy CupJízdní vlastnosti hmyzu na kolečkách se různí. Stroje pro monster truck se chovají přece jenom jinak než auta určená k okruhovým závodům. Chování brouků se liší i podle ceny vozu. Je jen trochu s podivem, že autíčko za 6000 jezdí skoro stejně dobře jako vozítko za 26 000. Záleží ale samozřejmě na řidiči. Beetle Crazy Cup však není v žádném případě simulátor, brouci drží na silnici docela dobře a velké problémy vám řízení určitě dělat nebude. A i když nabouráte, autu se nic nestane a vás to jen zdrží.

Opravdu pěkné

Co se hrajeTechnické zpracování hry je na úrovni, grafika je pěkná a rychlá. Krásné jsou barevné malůvky na jednotlivých vozech. Ke všemu hraje veselá muzika, která se ale časem trochu oposlouchá. Z celé hry vyzařuje pohoda. Jestli si chcete jen tak zajezdit s těmi nejroztodivnějšími brouky, je určena přesně pro vás.

SOUTĚŽ

Troje závody brouků pro vaše počítače

Beetle Crazy CupMáme pro vás počítačové hry Beetle Crazy Cup od firmy One Time Solutins. Můžete je získat, když odpovíte na tyto dvě otázky a pošlete nám svoji odpověď nejlépe na korespondenčním lístku do 5. května na adresu redakce: Domažlická 11, 130 00 Praha 3. Odpověď označte heslem Beetle. Z došlých správných odpovědí na obě otázky vylosujeme tři výherce, kteří získají jednu ze tří zmíněných her. Design legendárního brouka navrhl a) John Lennon, b) Ferdinand Porsche, c) Ringo Starr. Původní Volkswagen brouk má motor umístěný a) vpředu, b) uprostřed, c) vzadu.

Autor

Dan Přibáň Kresba Lukáš Fibrich