Mobil v kapse

Mobil v kapse
Sdílej
 

TELEFON: Nokia 6103
www.nokia.cz
Cena asi 5000 Kč
Nokia 6103 je vylepšením asi o rok staršího véčka 6101, které se už tehdy pyšnilo - vzhledem k ceně - bohatou výbavou. V porovnání s původním modelem přibylo několik důležitých funkcí a lehce byl upraven vzhled.

Sourozenci 6103 a 6101 se dají designem zařadit mezi typická asijská véčka. Atypickým konstrukčním prvkem je vyčnívající anténa, kterou část uživatelů zavrhuje a část na ni nedá dopustit. Novější model staví anténu na odiv. Rozměry (85 x 45 x 24 mm) a hmotnost (97 g) řadí Nokii 6103 mezi malé a lehké telefony.
Neměl jsem dobrý pocit z klávesnice. Sice vypadala, že vydrží dlouho funkční, ale stisknout tlačítko bylo velmi namáhavé. Nokia 6103 se chlubí dvěma dobrými displeji. Vnitřní má velikost 28 x 35 mm a zobrazí 65 tisíc barev při rozlišení 128 x 160 pixelů. Vnější je na tom o poznání hůře – 25 x 19 mm, 96 x 65 pixelů a čtyři tisíce barev. Z datových funkcí je podstatný bluetooth, IrDa, GPRS (třídy 10) a EDGE (třídy 6). Telefon má zabudované rádio, k jehož poslechu využijete přibalená sluchátka. Vzhledem k velmi malé vnitřní paměti a absenci paměťových karet se o přehrávání MP3 nedá ani mluvit. Problémem je také pomalá odezva telefonu.

JAVA

Manager Pro

World Championship Edition 2006 Gusto Games, www.playmobil.cz Cena: 79 Kč Máte rádi fotbal a mrzí vás výsledky našeho týmu na mistrovství světa? Máte pocit, že to Karel Brückner - jak se říká - prokaučoval? Zkuste nastoupit na jeho místo vy, veďte tréninky, připravujte taktiku na zápas a doveďte své mužstvo až k titulu mistra světa!

ZAJÍMAVOST

Bezdrátová technologie v ČR

Přestože v České republice žijí pouze 2 % obyvatel Evropské unie, má naše republika největší podíl na trhu s bezdrátovými technologiemi. Ty totiž používá 180 tisíc obyvatel, což je přibližně 60 % všech uživatelů v EU. Není to však dáno zájmem o tyto technologie jako takové, spíše to je důkaz negativního dopadu monopolu společnosti Český Telecom.

MŮJ NÁZOR

Nikita, 11 let

V současnosti mám Siemens M75 a jsem s ním opravdu spokojený. Je to už můj čtvrtý telefon a dostal jsem ho za dobré výkony v tenise, kterému se věnuji.