Jungle Speed

Sdílej
 
Pokud máte chuť vyzkoušet si svůj postřeh a ještě se u toho výborně pobavit, neváhejte a sáhněte po hře Jungle Speed. Její princip je velmi jednoduchý. Každý hráč obdrží balíček karet s různými symboly. Hráč na tahu vždy lízne jednu kartu ze svého balíku a položí ji před sebe na stůl.

Pokud má některý z dalších hráčů vyloženou kartu se stejným symbolem, vznikne souboj.
Ten probíhá tak, že hráč se snaží rychleji než soupeř uchopit totem umístěný uprostřed stolu. Takže soustředění a rychlé reakce jsou v Jungle Speed to nejdůležitější. Ten, kdo totem chytí první, vyhrál souboj a jeho vyložené karty putují do balíčku nevyložených karet poraženého. Cílem hry je zbavit se všech svých karet. Hráči se střídají v tazích až do doby, než některý odloží svou poslední kartu a stává se vítězem.

ZVLÁŠTNOSTI


Během hry může nastat několik nestandardních situací. Například po totemu sáhnou oba hráči současně - pak vítězí ten, kdo má na totemu více prstů. Nebo některý hráč chytí totem, přestože se souboje neměl vůbec účastnit - za trest si pak musí vzít odkládací balíčky od všech hráčů. Dále hráči mohou narazit na některou ze speciálních karet, které mění pravidla a hru tím ozvláštňují. Je to například karta, při jejímž vyložení musí všichni hned sáhnout po totemu, nebo karta, po níž musí všichni naráz vyložit nový symbol atd.

SKVĚLÁ ZÁBAVA


Jungle Speed je hra pro 2 až 6 hráčů a jedna hra trvá zhruba 20 minut. Jde o hru velmi jednoduchou, svižnou a zábavnou.

Piatnik