Kniha - Buch!

Sdílej
 
Terry Pratchett pokračuje v Zeměploše neuvěřitelným tempem. V novém díle své komediální fantasy ságy se soustředí na odvěký spor mezi trolly a trpaslíky. Celý příběh se točí kolem práce městské policejní hlídky Ankh-Morporku. A práce má tentokrát sbor složený z lidí, trollů, trpaslíků a jedné novopečené upírky až nad hlavu. Trollové zaplavují město, trpaslíci kutají pod městem (takže podzemí zaplavuje voda), a navíc se ztratil jeden vzácný obraz, pomocí něhož vyřešíte pradávnou záhadu dřív, než řeknete Šifra mistra Leonarda.

Dračí srdce: Boj s válečníky pekel

Fragment

Rakouský spisovatel Thomas Brezina je jako továrna na dětské knížky. Od roku 1989 jich napsal více než čtyři sta. Tajemství jeho úspěchu tkví v dobrých nápadech. I série Dračí srdce, ve které mladík Leon brání náš svět před invazí příšer z jiných světů, spíše než tuctovým příběhem zaujme fólií ve tvaru meče, jejíž pomocí během čtení luštíte drobné hlavolamy. Výjimkou není ani tento šestý díl, v němž se Leon střetává s válečníky z pekla.

Četnické humoresky


Jota

Nejúspěšnější český televizní seriál uplynulého roku si našel cestu i na pulty knihkupectví. Beletrizace Jana Césara vám připomene dobrodružství brněnské četnické stanice, která jste viděli v televizi. Opět se setkáte s vrchním strážmistrem Arazímem, jeho kolegou Jarým i s psíky Argem a Kikinou. Fanoušky seriálu první díl jeho knižní podoby rozhodně neurazí a jako bonus nabízí pár barevných fotografi í. Jen nezapomeňte - k prvnímu dílu budete postupem času potřebovat i ten další.

Temná hlídka


Triton

Trojice románů Sergeje Lukjaněnka vzbudila pozornost nejen jako literatura, ale i díky dvěma filmovým adaptacím. Sága o denní a noční hlídce, pohybující se současnou Moskvou a udržující rovnováhu mezi silami temna a světla, nyní získala nový přírůstek. Jejím autorem je však Vladimir Vasiljev, který nemá takový vyprávěcí talent ani takové vize jako autor původní trilogie. Přesto je to zábavné čtení a dokáže vám vyplnit čas při čekání na novou Lukjaněnkovu knihu.