Gothic 3

Sdílej
 

PC RPG
Trůn krále RPG byl až doteď obsazen božským The Elder Scrolls IV: Oblivion, jenž nabízí obrovský svět a nekonečná dobrodružství. Po dlouhé době čekání tu máme Gothic 3, dalšího vládce RPG žánru. Sesadí Oblivion z trůnu? Ani náhodu! Oba jsou jedineční a každý jiným způsobem.
Příběh Gothic 3 navazuje na předchozí díly. Námi ovládaný bezejmenný hrdina připluje do země, kde lidé válčí s Orky, protože ty přestala bránit magická síla. Může za to kouzelník Xardas? To vám již neprozradíme.
Gothic 3 je úžasný svou volností a žijícím světem okolo vás. Na rozdíl od Oblivionu vás ihned nenutí jít po stopách příběhu. Můžete se procházet krajinou, potkávat desítky postav a za prokázané služby od nich získávat různé věci. U mistrů se postupně naučíte různorodé dovednosti: ovládání meče, kouzla nebo třeba krást. Záleží jen na vás, jak postavu zdokonalíte a na kterou stranu se přidáte. Gothic 3 neobsahuje jasně stanovené strany zla a dobra. Chcete se dát k Orkům? Proč ne, ale musíte brát ohled na to, že všechny činy budou mít dopad na vaše okolí.
Musíme zmínit, že první vydání hry obsahovalo řadu nepříjemných chyb, většinu z nich však odstranil následně vydaný patch.
Hodnocení: *****
Výhody: obrovský žijící svět a jeho objevování, vylepšený soubojový systém, volnost ve vývoji postavy, příběh se šesti možnými konci
Nevýhody: obrovské hardwarové nároky (2 GHz, 1GB RAM, 128MB videokarta)
Výrobce: Pyranha Bytes
Web: www.gothic3.com
Fan CZ weby: www.gothicz.net; www.gothic-rpg.com