Minikrimi - Bejt velkej, je tuhej!

Sdílej
 

Křižovatkou se ozvalo pronikavé zaječení dvojích brzd. Limuzína zastavila na místě, řidič náklaďáku ve snaze zabránit střetu strhl auto doprava. Auta znehybněla, jen na korbě náklaďáku se setrvačností převalily velké dřevotřískové desky a přistály na střeše limuzíny.
Na chodníku pískl Tony: „Ty bláho, z limuzíny je placatka!“ „To není špás, ten vedle řidiče to má asi za sebou,“ řekl Pepa. K překvapení všech však z limuzíny vyskočil řidič a vmžiku za ním, neboť nebyl připoután, se vysoukal ven nezraněný spolujezdec.
„Hele, desky slisovaly střechu a z chlapa je teď liliput,“ vyjevil se Tony nad mužem trpasličího vzrůstu.
„Bejt velkej, je tuhej,“ poznamenal Pepa.
I policista se o chvíli později pro jistotu spolujezdce zeptal: „A kolik jste měřil před nehodou?“ „Bez pěti centimetrů sto padesát. Budete to umět spočítat?“ Muž trpící nanismem se tvářil velmi nedůtklivě.
Policista se honem obrátil k parťákovi: „Je to změřené? Tak se může osobák strčit zpět do ulice, odkud vyjel, ať mohou jezdit tramvaje.“ Řidič náklaďáku pak vypovídal: „Víc jak padesátkou jsem nejel. Stál jsem na fleku, když mi vjel ten mák do cesty. Koukněte, brzdná dráha pár metrů. Jenže jak jsem to strhl do strany, desky se převážily.“ Řidič limuzíny se bránil: „Já moc přes spolujezdce neviděl, ale myslel jsem, že pohodlně projedu. Ten náklaďák jel aspoň osmdesát!“

***

Policisté měli celkem jasno a udělili oběma tučné pokuty. Kdo měl přednost a jakých přestupků se kdo dopustil, to už je na vás. A víte, co je to nanismus? Řešení pošlete do 14 dnů, tři ceny čekají.