Mobil v kapse

Sdílej
 

Samsung Z400: Nejlepší slider

TELEFON


Cena asi 10 500 Kč www.samsung.cz Samsung Z400 přímo navazuje na zaslouženě úspěšnou sérii vysouvacích telefonů D500E a D600E. Úspěch této řady tkví ve všestranné dokonalosti - ať už jde o design, displej, zvuk, datové funkce, spotřebu energie, nebo o ovladatelnost. I Z400 patří ve všech myslitelných kategoriích minimálně do nadprůměru.
V porovnání s D600E, který stále ještě patří mezi širší technologickou špičku v oblasti bezsystémových telefonů, přináší Z400 jen malé rozdíly. Úplně totožný zůstal displej - při rozlišení 240 x 320 zobrazí 262 tisíc barev - a stejná je i systémová a alfanumerická klávesnice. Znatelných rozdílů nedoznaly ani rozměry nebo váha (97 x 48 x 18 mm a 108 g).
Vylepšení dostalo uživatelské rozhraní, které poskytuje větší pohodlí i vyšší počet možností, jak přizpůsobit telefon svému obrazu. Vnitřní paměť telefonu má kapacitu 30 MB, proto při přehrávání MP3 nejspíš využijete slotu pro MicroSD karty. Z datových funkcí Samsung nabízí GPRS, EDGE (třídy 10) a technologie založené na sítích třetí generace. Bluetooth je samozřejmostí, naopak absence IrDa může někoho zamrzet.

MŮJ NÁZOR


Aneta, 14 let

Mám Samsung X640 a hlavně na něm píšu SMS a fotím. První, na co u telefonu koukám, je jeho design. To není asi to nejdůležitější. Nekoupila bych si skvělý telefon, který by byl ošklivý. Mobil je tak trochu módní doplněk.

JAVA


Red Baron

Výrobce: Vivendi Games Mobile, redboss.cz Platforma: J2ME Cena: 79 Kč Vraťte se do časů opravdových pilotů, ve kterých o životě a smrti nerozhodovaly moderní technologie, ale zručnost pilota. Ve hře Red Baron se dostanete do role nejslavnějšího německého pilota první světové války. Za dne i noci plníte v reálném prostředí bojové mise ve Fokkeru DR. I.

ZAJÍMAVOST


Kabelová televize přes telefon

Že Eurotel a Český Telecom vzala pod svá křídla španělská Telefónica O2, ví asi každý. Zejména pak uživatelé určitých typů telefonu Nokia, které zkolabovaly při přijetí loga této nadnárodní korporace. Telefónica nedávno oznámila úmysl konkurovat poskytovatelům kabelové televize a kabelového internetu. Hodlá totiž nabízet přes telefonní linky prakticky stejné služby za ceny více než konkurence schopné.