Mobil

Sdílej
 

TELEFON
Sony Ericsson Z310i


Sony Ericsson přinesl na trh v poslední době několik véček. Model Z310i navazuje na staršího a dnes už zastaralého sourozence Z300i. Patří do kategorie levných telefonů určených pro zábavu. Design se točí okolo již nesčetněkrát prověřených prvků, tudíž je na jednu stranu docela hezký, ale na druhou stranu zoufale okoukaný.
Příjemně malý telefon (87 x 46 x 24,5 mm) váží pouhých 90g. Je vybaven dvěma displeji - vnitřní má pouze podprůměrné parametry (pracuje na technologii STN), zobrazí 65 tisíc barev a rozlišení se vyšplhalo na pouhých 128 x 160 ob. Vnější displej je monochromatický s rozlišením 96 x 64 ob. Na předním krytu je pak šikovně doplněn čtveřicí informačních ikonek.
Největší vylepšení oproti předchozímu modelu se skrývá v EDGE třídy deset. Mobil je propojitelný s počítačem pomocí technologie Bluetooth, datového kabelu a infraportu. A leckdo využije VGA fotoaparát s rozlišením 640 x 480 ob. Ačkoli Z310i podporuje MP3 vyzvánění, není použitelný jako přehrávač.

4

+
skvělá výbava vzhledem k ceně

-
nepřehrává MP3

Výrobce: Sony Ericsson

Web: www.sonyericsson.cz
Cena: zhruba 4500 Kč



JAVA
Bruce Lee: Iron Fist


Ujměte se nejznámějšího hrdiny v oblasti bojových umění a proveďte ho skrz ilegální turnaj pořádaný čínskou mafií. A věřte, že věc to není jednoduchá. Naučit se využívat všechny schopnosti, kterými Bruce Lee oplývá, zabere moře času. Pokud vás to ale neodradí, užijete si moře zábavy.

4

+
jedna z nejlepších bojovek na mobil

-
výuka zabere čas

Výrobce: Indiagames
Web: www.playmobil.cz
Platforma: J2ME
Cena: 79 Kč




PTÁTE SE


* Ztratil se mi mobilní telefon a mám paušál, co teď?
Honza Spurný, Ostrava


Je nesmírně důležité postarat se, aby tvůj mobil nemohl být zneužitý. I kdyby ztracený či ukradený, telefon stál dvě desítky tisíc korun, není problém stejnou částku provolat za jedno odpoledne a tvou ztrátu tak zdvojnásobit. Kartu lze zablokovat přes webové stránky operátora nebo přes zákaznickou linku. Vzhledem k tomu, že služba je (jednou ročně) zdarma a odblokování čísla je rychlé, určitě blokaci karty neodkládej.

***

Dotazy posílejte na lezak@ringier.cz, jako předmět napište MOBIL


MŮJ NÁZOR

Roman, 15 let

Já se o nové mobily docela zajímám.
Hledám novinky na internetu. Dobrá je ale i tahle rubrika v ABC, protože mě často upozorní na telefon, o kterém jsem ještě nečetl.